Brev:
Sygdom og søvnproblemer
Hej Helen
Så er jeg her igen.
Som vi tidligere har skrevet har vi været igennem et langt forløb af sygdom ondt i ørene m.m. og har haft og har fortsat problemer om natten.
Jeg har lige et par spørgsmål.
Hun trives i hverdagen - spiser godt og sover mellem 1-2 timer til middag for det meste uden det helt store brok.
Da hun ikke sover så længe til middag, det gjorde storebror heller ikke, så er hun træt når vi når til kl. 18.
Vores hverdag er heldigvis indrettet, så vi allerede ved kl. 18 kan gøre klar til natten med et bad, lidt leg/hygge og derefter i seng.
Før har hun været meget nem at putte også under sygdomsforløbet til natten, men iøjeblikket er det ikke andet en skrig og skrål. Hun vil ikke og bliver bare mere og mere arrig.
Vi har nu i mange aftner taget bilen og kørt 15 min hvorefter hun sover og kan puttes.
Hun har dræn i ørene og det flyder af dem, hun er fortsat forkølet og øjnene er også påvirket. Vi har derfor indtil videre valgt ikke at tage kampen op og lade se hvor længe hun vil blive ved.
Kan der være noget i hendes udvikling, som gør, at hun ligesom har brug for at selv ville bestemme? Grunden til jeg spørger er, at vi havde en dag, hvor vi ikke kunne køre p.g.a. ...
... vejret. Jeg tog så barnevognen ind og hun græd voldsomt mens jeg gjorde det, da jeg så siger, nå nu skal du sove, så vender hun om og kravler grædende op i sengen hvorefter jeg kan putte hende også sover hun!!!.
Hun sover herefter roligt til kl. ca. 23 hvor efter balladen starter igen. Hun vågner fortsat mellem 4-10 gange om natten.
Hvordan kan det være at hun kan sove godt fra 19 til 23 og herefter ikke?
Jeg syntes, at hun får alsidig kost og vi har tjekket vores omgivelser og der bør ikke være noget her, som gør hende syg. Når jeg nu taler med vores læge om hvad det kan være, da hun lige har fået en pencilinkur igen (hendes ørere var slemme) så lyder det på ham, som om, at vi bare må acceptere at det er sådan hun skal have det.
Kan det passe at der ikke er nogen grund? - tænker, at du hører fra mange forældre....
Vi har lige fået astma-medicin med hjem til hende og efter en uges overvejelse og ingen ændre i hendes tilstand (har holdt hende hjemme fra dagpleje) så har vi valgt at give hende det. (den brune) men jeg er bare i tvivl om det kan hjælpe.?
Kan der være nogen ide i at ændre værelse hvor hun skal sove - gøre noget anerledes for at ændre hendes opfattelse af det at skulle sove eller ???
Sophia
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.