Annonce

Annonce

Svar: mmm mmm mmm


6. februar 2010

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Dorthe

I 8-10 måneders alderen, ofte i den alder hvor barnet begynder at kravle, vil man ofte opleve stor motorisk uro og lidt mere mor-syge end tidligere.

Barnet vågner flere gange om natten, protesterer mere og mere over at skulle sove og barnet er i det jeg kalder for separationsfasen. Hun øver sig i at bevæge sig ud på egen hånd, øver sin separation fra jer rent fysisk og for at kunne gøre dette er hun også nødt til at føle sig ekstra tilknyttet. Derfor oplever man i denne periode en tilnærmelse og en frastødning - hvor hun på den ene side virker omklamrende og vil op og når hun så tages op, så vil hun ned igen ...

I denne alder rokker mange børn også med kroppen, især når de skal sove - men de kan også gøre det når de sidder og leger. Mange børn begynder her også at vokalisere deres rokkende bevægelser og barnet godt sige lyde som uuhhhuuhh eller uummuumm mange gange om dagen - både når de sidder og leger, sidder ved bordet i deres stol, eller er i deres seng. Nogle børn tager fat i tremmerne i sengen og sidder og vipper og rokker imens de holder fast og gentager den der monotome mmm-lyd.

I denne alder begynder barnet også at ...


Annonce

... kommunikere mere verbalt og pludrer i stavelser, det er små ord som da-da eller ma-ma og lyde som mmm mmm kan også være en måde at barnet fortæller at maden smager godt, at barnet er tørstigt eller sultent. De lyde du oplever i øjeblikket handler altså om den alder din datter lige nu går igennem, det ses især i 8-10 måneders alderen og handler om en fase :)

Der er ingen tvivl om at 'tegnsprog' virker til små børn og at børn via tegn bliver i stand til at kommunikere hurtigere til deres forældre end de normalt vil gøre sprogligt. Man har i mange år brugt 'tegnsprog' til børn som man ved vil være sent sprogligt udviklede - f.eks. børn med downs syndrom og det har haft stor effekt og gjort at disse børn har lært at kommunikere med deres omgivelser langt før de ellers ville have kunnet det.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er blevet mere og mere normalt at bruge tegnsprog eller tegn til tale, babytegn osv. til børn - også raske børn og det virker. De bliver faktisk ret gode til det. Problemet er at det jo ofte kun er forældrene eller pædagogerne der kender tegnene og derfor forstår hvad det er barnet siger ... :)

Rigtig meget held og lykke og også god weekend til jer :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

Faderskab

Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.

Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce