Svar: Vil ikke have hovedet nedad
Kære Anja
Børn som ikke kan lide at få hovedet nedad kan have en lidt understimuleret labyrintsans. Udover ikke at ville vende på hovedet, bryder barnet sig ofte heller ikke om at gynge eller blive snurret rundt og sætter sig ofte ned, fordi det vil undgå at blive svimmel.
De fleste af de legeredskaber som man kan købe og sætte op i haven eller som findes på legepladser rundt omkring vil styrke labyrintsansen. Det er f.eks. gynger, rutsjebaner, vipper, trampoliner, klatrestativer, kolbøttestænger osv. Så en god måde at støtte din drengs labyrintsans på er altså ved at give ham masser af udendørs leg og udfordringer med udendørs legetøj som beskrevet. Lige nu vil det være en god idé at tage ham med ud at kælke og suse ned af bakkerne og kan du få ham til at trille ned af en ...
... bakke, vil det også være rigtig godt :)
Indenfor vil det være rigtig godt at gynge ham på maven hen over en stor gymnastik bold eller lægge en tyk madras på gulvet og prøve at lære ham at slå koldbøtter. Du må også meget gerne lade ham slå koldbøtter i mellem dine arme, hvor du bærer ham imens han snurrer rundt. I skal her begge stå på gulvet mave mod mave. Han bøjer sig forover, kommer hænderne ind imellem sine ben, du tager fat i hans hænder og løfter ham op og han snurrer rundt imens du holder ham og lander så på gulvet roligt igen. Håber det er til at forstå :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Labyrintsansen kan sagtens være påvirket af øreproblemer tidligere, men fortvivl ikke - det kan sagtens trænes op og det er rigtig godt at du er opmærksom :)
Håber du her er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.