Annonce

Annonce

Brev:

Aggressiv adfærd overfor lillesøster


2. februar 2010

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

Aggressiv adfærd overfor lillesøster

Hej Helen,

Så er jeg her endnu en gang - denne gang drejer det sig om storebror Nikolaj på 29 mdr.

Vi fik jo lillesøster Laura i april sidste år, og som du ved har der været en masse med hende siden hun kom til verden, som har trættet mig og vores familie en del. :)

Jeg synes dog vi har gjort så meget vi kan for Nikolaj for at gøre overgangen til "storebror-livet" så roligt som muligt. Bla. har vi nogle gange afleveret lillesøster hos et hold bedsteforældre for at lave noget alene med Nikolaj, han bliver puttet senere end hende så han lige har tre kvarter alene med os, vi har lavet "storebror-hjørne" til ham hvor han kan gå hen, hvis han vil lege alene med sine biler osv osv. Det er mest far, der har været på Nikolaj i starten, men da Laura begyndte at få mere og mere flaske kunne jeg jo også begynde at få mere overskud til også at tage mig mere af Nikolaj, hvilket vi alle var og er meget glade for.

Men nu til sagens egentlige kerne. Nikolaj er den sidste måneds tid blevet utrolig voldsom ...


Annonce

... overfor Laura, hvor han både slår, sparker, skubber etc. Når det sker fjerner vi ham selvfølgelig fra situationen, skælder ud evt. 2 minutters time-out, hvorefter vi så forklarer ham at man ikke må sparke, skubbe, slå og at han skal gå hen og sige undskyld. Det gør han så - og 5 minutter efter er den gal igen. Hvad er det vi gør forkert siden der ikke sker nogle ændringer? Det er simpelthen så frustrerende at vi bruger så meget tid på at skælde ud - og synd for Nikolaj at han bliver skældt ud.

Jeg ved ikke hvordan vi ellers skal gribe situationen an. Jeg har snakket med pædagogerne i vuggestuen, om der måske er sket noget der som han reagerer på men de kan ikke komme på noget. Vi skændes ikke herhjemme og har det faktisk rigtig godt trods manglende søvn mv. :) Så jeg står lidt uforstående overfor Nikolajs adfærd, og kan ikke rigtig finde ud af, om det er alderen der trykker, eller om jeg skal tro det er noget, der måske stikker dybere?

Venter endnu en gang på dine effektive svar. :)

Kærlig hilsen Christine

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

2.5 år og søvnens tigerspring

Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Sur 2-årig

Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.

Hård ved lillebror

Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Leg

For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.

Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.

I takt...

Læs mere i Babylex

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce