Svar: Madplan til gylpeprinsesse
Kære Ingrid og Maries mor
De 600ml mme som du får i din datter dagligt er nok til at sikre hende jern, vitaminer, mineraler nok. Men i forhold til hendes væskebehov, så lyder det til at være i underkanten når der er tale om en pige på 9 kg ... Derfor skal hun også have vand ved siden af, for at få væskebehovet dækket.
Det er altid en balance, når der er tale om børn der gylper rigtig meget. Du skal jo sikre hende væske nok men samtidig også undgå at give hende så meget, at det gylpes op.
Du må holde fast i at lillepigen faktisk trives og tager rigtig godt på. Det kan godt være at hun gylper, men hun optager tilsyneladende næringen fra det hun indtager rigtig godt - ellers ville hun ikke have den kampvægt som hun har. Der er derfor umiddelbart ingen grund til bekymring og du må tro på at hun får det hun skal ...
... have. Du må også tro på at hun har en naturlig evne til at regulere sit behov selv, så hvis hun er tørstig, så drikker hun, hvis hun er sulten, så spiser hun og gylpes noget af det så op og hun derfor naturligt har brug for lidt igen, ja så melder hun sig og vil gerne have mere ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Planen for dagen ser fin ud og forhåbentlig bliver hun bedre til med tiden at holde maden i sig. Der er mange måneder til hun skal passes ude og de fleste børn har ingen problemer med gylp, når de først er omkring 1 år. De fleste børn vokser altså fra det. Så prøv ikke at tage bekymringerne på forskud, men hold fast i at du har en rigtig dejlig trivelig pige, som ikke lyder til at mangle noget, trods det at hun er en gylpeprinsesse :)
Håber jeg har fået givet dig lidt ro med på vejen, rigtig meget held og lykke :) God weekend til jer alle fire!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet