Svar: Ofte syg
Kære Mias bekymrede mor
Mange ting spiller ind på børns sygdomme og antal af disse og der er ingen tvivl om at børn der går i institution, naturligt er udsat for mere smitte og også bliver mere syge, end børn der går hjemme.
Det handler, naturligvis om at smittefaren er større, når mange mennesker opholder sig tæt sammen og indeklima har, som du selv er inde på også betydning. Derudover spiller det ind, hvilken hygiejne man har - man ved at håndvask har stor betydning for at nedsættes smitte.
Derfor skal der også være regler i institution (og for den sags skyld også derhjemme) om at man selv og barnet skal have vasket hænder i forbindelse med bleskift, næsepudsning osv.
Det er fint at I spritter af, det er også en god idé at have håndsprit med i tasken, når man handler ind osv. Men det er jo mindst ligeså vigtigt at andre også gør det og at voksne der arbejder med børn er opmærksomme på hygiejnen. Alle institutioner har derfor også en bog som sundhedsstyrelsen har lavet, hvor der er vejledninger til disse ting.
Din datters påklædning har også betydning og det er vigtigt at hun går med lunt tøj, f.eks. bruger ...
... uldundertøj, sutsko, ikke går med tøj der deler sig på maven, hvor hun så kan blive kold, ikke har kolde og våde hænder og fødder.
Der må ikke være fodkoldt i rummet. Trækker det hen over gulvet vil børn der naturligt opholder sig meget på gulvet let kunne blive kolde.
Det er også vigtigt at hun spiser sundt og godt. Styrkelse af immunforsvaret kommer også inde fra og det er i den forbindelse rigtig vigtigt at give hende f.eks. fisk. Når vi spiser fisk får vi f.eks. Selen, som er en af kroppens antioxidanter og dermed styrke mod forkølelse.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og så er der også ting som er svære at gøre så meget imod, det er svært at undgå at små børn deler sutter, eller putter noget i munden, som andre børn har rørt ved og derved kan der overføres smitte. Selvom man er opmærksom og omhyggeligt med hygiejne osv. så skal børn jo også have lov til at lege sammen og man kan 'ikke pakke dem ind', hvis du forstår hvad jeg mener :)
Man siger normalt at det tager to vintre for barnet at få styrket sit immunforsvar, så den 3. vinter skulle der altså være lys forude, hvis det er et håb ...
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.