Svar: Allomin 1 og 2 - er Allomin 2 mere mættende?
Kære Mona
Jeg vil lige starte med at sende dig en plan for dagen, som den kan se ud til en dreng på 6 måneder. Mæthed skal nemlig skabes hele dagen igennem, for at få en rolig nat :)
Tidlig morgen 05/06: Flaske og sover lidt videre
Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop
Formiddag 9.30: Frugtmos, frisk blød frugt i hånden at sutte på, vand af kop
Flaske og puttes til formiddagslur, denne flaske trappes ud og forsvinder i 7 mdr. alderen, jvf. tidligere brev
Frokost 11.30-12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med ristede rugbrødsbjælker, agurk eller lignende i hånden, vand af kop.
Flaske og puttes til middagslur
Eftermiddag 16: Flaske og stille og roligt introduceres flerkornsgrød med frugt og flasken her udgår ofte også i 7 måneders alderen.
Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med brødskorper eller andet i hånden, som han selv kan gumle på. Vand af kop.
Flaske og puttes til natten 19.30-20
Sen aften 23-24: Flaske
Begynder herefter at kunne sove uden mælk midt nat.
Det er sådan at ...
... Allomin pr. 1. januar 2010 forhandles af Semper AB og således ikke længere af Beauvais. Sammensætningen er derfor ikke som tidligere og jeg ved ikke om det er 'det gamle' eller det nye produkt du har derhjemme ...
Men tidligere var der ikke forskel på Allomin 1 og 2 hvad angik mæthed. De var begge fuldgyldige mme og forskelligheden bestod af jernindholdet. Der var således ikke noget givet ved at give type 2 i stedet for type 1, hvis man gerne ville opnå mere mæthed ...
I den nye Allomin er der ændringer således at Allomin 1 er en fuldgyldig erstatning der kan gives til 6 måneder. Allmin 2 er en tilskudsblanding der kan gives fra 6 måneder. At det er en tilskudsblanding betyder at barnet ikke kan lave af dette alene, men har brug for anden mad ved siden af. Vælling er f.eks. også en tilskudsblanding.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der sker ikke noget ved at give jeres dreng type 1 i løbet af dagen, type 2 eller vælling til natten og/eller sen aften. I kan prøve jer frem og se hvad der passer jer bedst :)
Håber ovenstående hjælper lidt på vej :)
Fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Overtøj til børn
Vindtæt og vandtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.
Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet. Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg, og det kan i værste tilfælde medføre, at barnet hænger fast og bliver kvalt. I stedet for halstørklæde kan man købe en...
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen må dit barn få stort set alle slags grøntsager. Du bør dog være opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.