Svar: Vil hele tiden ammes
Kære Pernille
Når børn hele tiden vil ammes, så kan det skyldes at de søger at få mælkemængden sat op. Det giver nemlig mere mælk at amme hver 2 time i stedet for hver 4 time.
Samtidig fortæller du, at din dreng virker meget snottet og hvis han er tilstoppet i næse og svælg, så vil han naturligt også søge brystet mere. Den lune mælk løsner og gør at han får lidt lettere ved at trække vejret. Der er altså her to gode grunde til at din dreng søger brystet meget :)
Det kan være en rigtig god idé at du ammer 2 gange mellem hver lur i en periode. Det vil sige at du ammer ham fra det ene bryst, når han vågner af en lur. Herefter bøvser han, så pludrer I lidt, så skifter du ham og så ammer du ham fra modsatte side inden du putter ham igen. Næste gang han så vågner, så starter du på det bryst, hvor du stoppede sidst, lader ham spise godt og effektivt der, bøvser, pludrer lidt og så skifter du ham og tilbyder modsatte bryst, hvorefter han så puttes igen.
Sutten skal bruges der, hvor han bliver puttet. Han fjernes altså fra brystet og får så sutten at falde til ro på. Det er normalt at han ikke selv kan holde den i munden endnu, hjælp ham med at holde sutten ved munden, ...
... træk evt. en stofble igennem sutteringen, så sutten bedre kan ligge ved hans ansigt, når hovedet er drejet til siden.
Sutten må ikke bruges på f.eks. puslebordet, når han græder fordi han skal skiftes og bliver lidt kold. Du risikerer at han bruger for meget energi på at sutte uden at få mælk ud af det og når han så efterfølgende kommer til brystet, så vil han ikke have kræfter nok til at die tilstrækkeligt. Men lige inden han skal sove, som afslutning på amningen, der hvor du ved at han har fået masser af mælk - her kan han få sutten og falde i søvn.
Du skriver at din dreng er født den 7. december og at han der vejede 3100gram. I dag er det den 21 januar og du skriver at han vejer 3200g. Er det en tastefejl? Ellers betyder det at din dreng i de uger han har levet, kun har taget 100g på ialt...?

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Han skal som minimum tage 200g på om ugen, hvis han ikke gør det, så skal du ikke amme ham, som ovenfor beskrevet, men give ham flasker med modermælkserstatning. Så får han slet ikke mad nok hos dig :(
Jeg går ud fra at det er en skrivefejl, men ellers må du skrive igen, for din dreng skal have noget mad! :)
Håber du kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.