Svar: Graviditetskontroller
Kære Jensine
Hvor er det dejligt :) Det lyder også som om at du har det rigtig godt.
Den vandrejournal du har fået har du selv forsiden af. Din egen læge har en kopi og så sendes der også en kopi til det hospital, hvor du har valgt at føde.
Når hospitalet har modtaget din journal, bliver det nødvendige undersøgelsesprogram sat i gang. De sender et brev til dig, hvor der står en dato for den første konsultation hos jordmoderen og en dato for ultralydsskanning.
Du skal til graviditetskontrol hos din egen læge, når du er i uge 25 og i uge 35.
Du bliver normalt tilbudt fem konsultationer hos en jordemoder. Den første konsultation finder sted, når du er i uge 12-14. Her skriver jordemoderen i din journal og du bliver normalt ikke undersøgt den første gang.
Efter den første konsultation bliver du tilbudt fire konsultationer omkring uge 28, 32, 38 og 40. Hvis jordemoderen eller lægen vurderer, der er behov for det, så vil du blive tilbudt flere undersøgelser. Det finder man ud af hen af vejen.
Når jordemoderen begynder at ...
... undersøge dig, så vil hun føle på din livmoder og tjekke at den vokser i længden og har den rette størrelse i forhold til, hvor langt du er henne i graviditeten. Det giver et skøn over, hvor stort barnet er, om det vokser, som det skal, og hvordan det ligger.
Hun vil også lytte efter barnets hjertelyd, du vil ofte også selv kunne høre hvordan det lyder :) Nogle gange vil hun også skulle mærke på dig indvendig i skeden, hvis du f.eks. har problemer med mange plukveer, så vil hun føle indvendigt på livmoderhalsen for at sikre sig at du ikke er ved at gå i fødsel for tidligt.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ved hver undersøgelse skal du medbringe en urinprøve, som bliver undersøgt for æggehvidestoffer og sukker. Det er for at holde øje med svangerskabsforgiftning og graviditetssukkersyge. Du vil også få målt dit blodtryk og blive vejet.
Hvis du synes der går for lang tid inden du hører noget fra hospitalet så må du naturligvis gerne selv tage kontakt til dem og sikre dig at de har modtaget besked om at du er gravid :)
Rigtig meget held og lykke med det hele fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.