Annonce

Annonce

Svar: Sukkersyge i graviditeten


6. juni 2004

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Tanja

Cirka 2 pct. af alle gravide får sukkersyge under graviditeten. Sukkersygen forsvinder næsten altid igen bagefter, men har man haft sukkersyge, mens man var gravid, er der dog en risko for at man kan få det igen senere i livet.

Når man får sukkersyge under graviditeten kan man som regel nøjes med at spise en speciel kost og holde øje med sit blodsukker ved selv at tjekke det et par gange om ugen. For ca 15 pct. er det dog nødvendigt at tage insulin. Alle gravide der får konstateret sukkersyge bør gå til undersøgelse hos en jordemoder, der har erfaring med sukkersyge, samt hos en af hospitalets speciallæger.

Sukkersyge ...


Annonce

... kan påvirke barnet og det er derfor vigtigt at undersøge gravide for sukkersyge. Når sukkersygen behandles er risikoen for barnet minimal.

Nogle kvinder har større risiko end andre for at få sukkersyge:


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


- Hvis andre i nærmeste familie har sukkersyge (bedsteforældre, forældre, søskende, egne børn)
- Hvis man er mere end 20% overvægtig
- Hvis man tidligere har fået et barn, der vejede mere end 4500g
- Hvis man tidligere har haft sukkersyge i en graviditet

Jeg har ikke hørt om at der skulle være problemer med at føde normalt, men jeg vil foreslå dig at du taler med din jordemoder omkring dette.

Fortsat held og lykke med det hele.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce