Brev:
Hysterisk på mor
Hej Helen.
Jeg har en datter på 22 måneder som alle dage har været glad, energisk, gå på mod og ikke rigtig bange for noget.
Hun taler i et sprog alle forstår og taler fra morgen til aften. Er glad for sin vuggestue, glad for mad, falder selv i søvn i sin seng, sover hele natten osv. Altså en nem krudtugle.
Men nu er der sket en ændring - overfor mig!
I morges var det eksempelvis at vi skulle afsted til vuggestue. Hun græd og var helt ude af den hele vejen. Selv da vi var kommet ind på stuen, så fortsatte hun og skreg HJEM! Hun er normalt helt vild med at være der. Efter juleferie kunne hun næsten ikke vente med at komme ind og kramme alle pædagogerne, så det er ikke noget med dem at gøre tror jeg.
Det kan også være andre ting. Såsom at ville have noget man ikke kan. En ostehaps lige inden aftensmad, sutten når hun befaler det osv. Men fælles for det er ...
... at det er mig og ikke hendes far som får de voldsomme reaktioner.
Jeg har brug for din hjælp til hvad jeg skal gøre. På en måde så har jeg hende mistænkt for at være voldsommere overfor mig, da jeg muligvis er blødere og mere eftergivende end hendes far. Den sidste måneds tid har jeg dog også måtte holde helt klare grænser så hun forstår nøjagtig hvad hun må og ikke må.
Vi er også mere sammen end hun og hendes far. Han har desværre haft en periode pga arbejds hvor hun ikke har set ham hver dag. Vi har derfor rigtig meget tid og rigtig meget hverdag sammen.
Mon du har et par gode tricks du kan fylde mit liv med?
Jeg er blandt andet i tvivl om hvorvidt hun skal bare skal stå og græde. Hvis jeg går så går hun efter mig og jeg må heller ikke tage hende op.
Og har du muligvis en forklaring på hvorfor reaktionen kan være så stærk overfor mig?
Kærlig hilsen
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.