Brev:
Hysterisk på mor
Hej Helen.
Jeg har en datter på 22 måneder som alle dage har været glad, energisk, gå på mod og ikke rigtig bange for noget.
Hun taler i et sprog alle forstår og taler fra morgen til aften. Er glad for sin vuggestue, glad for mad, falder selv i søvn i sin seng, sover hele natten osv. Altså en nem krudtugle.
Men nu er der sket en ændring - overfor mig!
I morges var det eksempelvis at vi skulle afsted til vuggestue. Hun græd og var helt ude af den hele vejen. Selv da vi var kommet ind på stuen, så fortsatte hun og skreg HJEM! Hun er normalt helt vild med at være der. Efter juleferie kunne hun næsten ikke vente med at komme ind og kramme alle pædagogerne, så det er ikke noget med dem at gøre tror jeg.
Det kan også være andre ting. Såsom at ville have noget man ikke kan. En ostehaps lige inden aftensmad, sutten når hun befaler det osv. Men fælles for det er ...
... at det er mig og ikke hendes far som får de voldsomme reaktioner.
Jeg har brug for din hjælp til hvad jeg skal gøre. På en måde så har jeg hende mistænkt for at være voldsommere overfor mig, da jeg muligvis er blødere og mere eftergivende end hendes far. Den sidste måneds tid har jeg dog også måtte holde helt klare grænser så hun forstår nøjagtig hvad hun må og ikke må.
Vi er også mere sammen end hun og hendes far. Han har desværre haft en periode pga arbejds hvor hun ikke har set ham hver dag. Vi har derfor rigtig meget tid og rigtig meget hverdag sammen.
Mon du har et par gode tricks du kan fylde mit liv med?
Jeg er blandt andet i tvivl om hvorvidt hun skal bare skal stå og græde. Hvis jeg går så går hun efter mig og jeg må heller ikke tage hende op.
Og har du muligvis en forklaring på hvorfor reaktionen kan være så stærk overfor mig?
Kærlig hilsen
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
Viden om børn:
Tøj tjekliste - Grundudstyr nyfødt
Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen, og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.
Det kan være svært at købe alt babytøjet, imens du er gravid, da du ikke ved, hvor meget din baby måler og vejer. Når den lille først er kommet til verden, så er det lettere at købe tøj i den rette størrelse.
Som grundudstyr til en nyfødt kan...
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.