Annonce

Annonce

Brev:

Droppe sutten og smide bleen


14. januar 2010

Kategori:
Alder:
3 år

Droppe sutten og smide bleen

Kære Helen

Vores dreng er nu lige blevet 3 år og er bare så fantastisk med en utrolig fantasi, et rigtig godt sprog og en stor empati. Han er helt klart i selvstændighedsalderen, men vi forsøger at møde ham så godt vi nu kan uden at gå på kompromis med vores egne grænser. Men man får godt nok prøvet sin tålmodighed af engang imellem ;o).

I midten af oktober begyndte vi at introducere nogle ”regler” ang. brug af sutten (at den kun skulle bruges når han skulle sove), da vi gerne ville have at han skulle stoppe med den lige omkring han blev tre år af hensyn til hans tænder. Det tog nogle dage med lidt skrig og skrål men derefter accepterede han det egentlig fint.

I slutningen af november begyndte han dog at droppe sin middagslur, da der skete for meget i børnehaven til at han kunne koncentrere sig om at sove. Vi har derfor også haft svært ved at få ham til at sove middagslur i weekenderne. Det betyder selvfølgelig at han er enormt træt om eftermiddagen og aftenen og han kommer derfor i seng ved 19.15-19.30 tiden. Han sover til ca. 06.30-7.30 om morgenen.

Men fordi han nu er så træt sidst på dagen, hjælper sutten (og hans nusseklud) ham enormt meget til at falde til ro og ikke blive alt for overkørt. Derfor har han i løbet af december fået lov til at sidde med sutten hvis vi har læst historie eller når han har set børnetime. Nu er han så blevet 3 år i slutningen af december hvor vi jo havde planlagt at sutten skulle ryge. Men vi synes måske nu at det vil være lidt ”synd” for ham hvis vi oveni den enorme træthed også tager sutten fra ham (han får selvfølgelig lov til at beholde sin ...


Annonce

... klud). Derfor har vi snakket om at vente et par måneder.

Det skal dog siges at han – hvis alt går vel – bliver storebror i slutningen af april. Og ved at vente et par måneder med at droppe sutten er vi derved bange for at vi kommer for tæt på at der kommer en ny baby der skal bruge sut og det derfor bliver ekstra svært at holde fast i, at han ikke længere må få den. Vi ved godt at det kan blive en svær kamp lige meget hvornår vi tager den og at det også handler om at vi har overskud til det. Dog vil det være rart at høre dine tanker omkring det så det bliver mest ”skånsomt” for Bertram. Og også hvordan man gør det bedst.

Vi har hørt flere der giver en gave så man på den måde har noget konkret at henvise til når de savner sutten – f.eks: ”du fik jo den bil i stedet for sutten”. Vi kan bare ikke helt finde ud af om man af et 3 årig barn kan forvente at de kan rationalisere på den måde og forstå sammenhængen?

En anden ting er det med at smide bleen. Han kan sagtens både lave stort og småt på toilettet og vi sætter ham der hver gang han bliver skiftet. Dog kan han ikke selv mærke endnu hvornår der kommer noget – eller han siger det i hvert fald ikke. Han snakker engang imellem om at han jo er en stor dreng og han ikke skal bruge ble mere. Derfor har vi et par gange i samråd med ham prøvet at han gik uden ble derhjemme i weekenden, men det resulterede blot i 4-5 par våde bukser, også selvom vi jævnligt spurgte ham om han skulle tisse. Skal vi blot vente lidt endnu eller er der mere vi kan gøre for at hjælpe ham til at komme af med den.

Ser frem til at læse dit svar

De bedste hilsner
Camilla

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år

Børnehave og meget bestemt 3-årig

Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år

Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til

Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Uld til børn

En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.

Uld har mange fordele:

- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.

- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce