Svar: Vil ikke bruge sut - 5 mdr.
Kære S
Med den alder din dreng har nu, så kan det godt være svært at få ham til at tage en sut ... men du er naturligvis stadig velkommen til at forsøge.
Hvorvidt din dreng har behov for en sut eller ej afhænger et eller andet sted af, hvad du kan holde til. Hvis din dreng har så stort et suttebehov, at han vil sutte hos dig hele tiden og du derfor oplever det belastende, så kan det være fornuftigt nok at give ham en narresut - men der er jo en grund til at det netop hedder sådan.
Du skal være opmærksom på når du ammer, at din mælk består af flere forskellige dele. Den første del af mælken er meget vandholdig og den sidste del af mælken er mere fed.
Når du ammer vil din dreng naturligt søge brystet og spise det man kalder hovedmåltider. Heraf vil der normalt være ca 6 i døgnet. Det er måltider, hvor han spiser længerevarende, tydeligt spiser rytmisk, synker osv. og er godt fyldt op med mælk og afslappet bagefter. Men derudover kan han godt melde sig en gang imellem og die kortvarigt. Det gør han ikke fordi han bruger dig som sut, men fordi han er tørstig. Ved at die kortvarigt så får han den vandholdige mælk som slukker tørsten.
Du skal derfor være opmærksom på ikke at misfortolke hans ...
... suttebehov som behov for sut i stedet for behov for væske ...
En sut skal bruges der, hvor han måske har brug for lidt at sutte på for at falde til ro. Det vil sige der, hvor han er ammet rigtig godt og længe og er lige ved at falde i søvn og skal puttes til lur. Her vil nogle børn have det godt med at få en sut, det hjælper luft og mælk igennem maven og giver dem lige det sidste de behøver for at kunne overgive sig til søvnen.
Hvis din dreng ikke har nogen problemer med at falde i søvn, når han har spist hos dig og bliver puttet, så behøver han i princippet slet ikke at få en sut.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis han græder, når han er vågen og virker utilfreds, så er løsningen ikke at give ham en sut, det er som at sætte en prop i og lukke for ham ... løsningen er at finde ud af hvorfor han græder, ændrer på dette og så holder han op med at græde - kan du følge mig? Så en sut er altså ikke noget han behøver at få og mange børn bruger ikke sut.
Hvis du gerne vil arbejde på at få ham til at tage sutten igen, så er det altså en god idé at gøre det i afslutningen af en amning, lige der hvor han måske vil tage den for at slappe af og falde i søvn.
Jeg håber du kan bruge lidt af disse tanker videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
2. september 2024 | Udstyr | 7 mdr.
Kravlegård, højstol og daglig gåtur i bæresele?
Kære Helen Jeg vil gerne høre, hvad din holdning er til...
6. august 2024 | Udstyr | 5 mdr.
Kære Helen Vores datter er nu 5.5 måned gammel og efterhånden en stor pige...
Viden om børn:
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.