Brev:
Mad og mælk - 12 mdr.
Hej Helen,
Det er godt nok længe siden jeg har skrevet til dig, men nu har jeg lige nogle spørgsmål til dig vedr. mad ;o)
Min dejlige dreng blev 1 år d. 29/12-09, og man kan roligt sige at han har nået tumlingealderen ;o) Han vejer nu 12-13 kg og måler 78-79 cm. Han er en meget nysgerrig og aktiv dreng, så der er godt gang i den derhjemme ;o) Han rejser sig op ved alt og går rundt når han støtter sig til noget. Han har taget sine første små skridt uden støtte, men er vist ikke helt tryg ved det endnu, så kravleriet foretrækkes stadig når han skal skynde sig hen til noget. Han kan også sagtens stå selv, uden at holde fast ved noget.
Mine spørgsmål drejer sig som sagt om mad.
Han spiser nu stort set det samme som os, men da vi helst så vidt muligt spiser sund og mager mad, så putter jeg stadig 1 tsk. fedtstof ...
... i hans mad, både i morgengrøden samt aftensmaden. Er det ok at gøre det eller skal han ikke længere have det? Jeg tænker jo bare på at for meget fedt i vores kost jo ikke er godt og sundt for kroppen, men det er måske ikke gældende når de er små? Har nemlig læst at børn på hans alder stadig skal have mere fedtholdig mad end os, da de ikke spiser samme mængder mad som voksne….
Derudover kan vi simpelthen ikke få ham til at drikke mælk. Når han smager det, så løber det bare ud af munden igen, når han opdager at det ikke er vand. Derfor laver jeg stadig havregrød med mme i om morgenen. I løbet af en dag får han også bl.a. ostehaps og brød med ost osv. Til putning om aftenen får han desuden stadig en flaske mme på ca. 200-230 ml. Så jeg regner og håber med at hans behov for mælk/kalk er dækket?
Mange knus fra Anja
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.