Annonce

Annonce

Brev:

Nedtrapning af flasker - 12 mdr.


9. januar 2010

Alder:
12 mdr.

Nedtrapning af flasker - 12 mdr.

Kære Helen,

Tusind tak for dit sidste svar, det var dejligt at høre om dine tanker. Det går ret godt med Eddies nattesøvn i øjeblikket (7-9-13), og han kommer for det meste først over i den store seng henad morgenstunden nu. Jeg ved ikke om det er hensigstmæssigt at blive ved med det, men det fungerer sådan set fint for os alle.

Han fyldte 1 år den 30. december 2009, og han er rigtig dygtig til at gå, elsker at gå på opdagelse og er en meget aktiv lille dreng. I det hele taget er han mere og mere tilfreds med tilværelsen, så det er bare rigtig dejligt.

Nu er jeg så begyndt at tænke lidt på at trappe hans flasker ned. I øjeblikket får han faktisk stadig 3 flasker (jeg ved godt, at det er i overkanten). Han får en flaske før sengetid (her drikker han ca. 200ml), og vi giver ham stadig en flaske sen aften (her drikker han nok 100ml) og så en igen om morgenen (igen drikker han ca. 100ml). Nogle gange vækker jeg ham sen aften, og andre gange vågner han selv.

Jeg synes, at det er ...


Annonce

... lidt svært at skifte til mælk af kop af to grunde. For det første synes jeg endelig, at det fungerer rigtig godt med nattesøvnen og flaskerne aften og sen aften, tror jeg hjælper os. For det andet er han ikke særlig villig til at drikke mælk af kop, og jeg er lidt bekymret for at maven skal gå i stå, hvis han ikke får en del væske gennem flaskerne. Han spiser nemlig rigtig godt til alle måltider og mellemmåltider (han elsker mad), men sjatdrikker kun vand fra koppen, nærmest bare for at ”skylle efter”. Jeg kan ikke forestille mig, hvordan han skal drikke nok til at holde maven igang (den fungerer nemlig også fint).

Hvad synes du, jeg skal gøre? Hvordan tror du, det er bedst at trappe flaskerne ud? (det er nok nemmest at komme af med morgenflasken først – og sværest at komme af med den tidlige aftenflaske). Hvor meget væske har han behov for i løbet af dagen? Hvor meget af det bør være mælk? Og hvilken slags mælk skal det være?

På forhånd rigtig mange gange tak.

Kærlig hilsen
Sanne

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.

Farsyg

Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2

Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce