Svar: Synes ikke hun hopper
Kære Dorthe
Tak for dit brev og velkommen til. Ingen spørgsmål er dumme spørgsmål, vi vil jo alle det bedste for vores børn og selvfølgelig skal man spørge. Altid hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt :)
Det lyder som om at Isabella er rigtig fint med motorisk. Hun kan sidde selv uden videre støtte og hun strækker benene og står fint og med flade fødder, når du holder hende om livet. Det lyder som om at hun har god styrke i sin krop :)
For at få hende til at hoppe og komme igang med at bukke og strække sine ben, så vil det være rigtig godt, hvis du kunne cykle med benene. Du må gerne synge de gammeldags børnesange imens f.eks. "hjulene på bussen" og så samtidig cykle med hendes ben, bukke og strække dem så hun får dem bevæget.
Det vil også være rigtig godt, hvis du kunne prøve at ...
... lade hende støde fra med fødderne på dine hænder, så hun liggende på ryggen presses under fødderne (benene er her bukket) og hun strækker sine ben og presser fra på dine hænder. Så hun 'hopper baglæns' liggende på en madras på gulvet.
Hvis hun normalt gør sig meget stiv og ikke gerne bukker sine ben, så prøv også at kilde hende i siden og under hagen, for at få hende til at bukke lidt sammen. Det er også vigtigt at du tumler rigtig meget med hende, vender og drejer hende, hun må også gerne vende på hovedet og hjælpes med at slå luftkolbøtter i dine arme. Jo mere jo bedre.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er ikke noget i det du lige her fortæller som umiddelbart gør at hun skal undersøges ekstra. Prøv om du ikke ved at lave lidt af ovenstående øvelser kan få hende til at begynde at hoppe lidt mere :)
Rigtig meget held og lykke fortsat.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.