Annonce

Annonce

Svar: Hvordan finder jeg ægløsningstidspunktet


6. juni 2004

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej med dig

Nogle kvinder mærker ægløsningstidspunktet som en lille smerte eller en krampelignende fornemmelse, hvor andre kvinder slet ikke mærker det. Det kan være meget svært at beregne det præcise ægløsningstidspunkt, men man ved at der går ca 14 dage mellem ægløsningen og en ny menstruation. Da du har en cyklus på 28 dage, vil din ægløsning formodentlig ligge 14 dage efter sidste menstruations første dag. Det kan dog variere et par dage, men sådan cirka midt i perioden.

Man kan købe ægløsningstests, som fortæller om det er tiden, men du kan ...


Annonce

... også se på dit udflåd, som vil ændre sig på ægløsningstidspunktet. Fra at være lidt 'klattet' og uklart/hvidligt bliver det frugtbare sekret mere klart og elastisk og minder lidt mere om rå æggehvide. Når sekretet ser sådan ud, kan det beskytte sædcellerne så de kan overleve længere og måske længe nok til at de når ægløsningstidspunktet og du bliver gravid.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


En anden metode er temperaturmåling, hvor du hver morgen, helst på samme tidspunkt måler din temperatur. Ved ægløsningstidspunktet vil din temperatur stige 2-4 streger.

Fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Tvillingefødsel

Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.

En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.

Man...

Læs mere i Babylex

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annonce