Annonce

Annonce

Svar: Ammestop og vil ikke tage sutteflasken


6. januar 2010

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Mette

Tak for dit brev og velkommen til.

Din datter kan ganske givet godt mærke at du føler dig lidt presset over situationen, børn læser os rigtig godt og reagerer nogle gange før vi selv egentlig er klar over, hvordan vi virker / har det ... :)

Det lyder som om at I er nødt til at overgå til flaske, der er ikke nogen alternativer, når du skal behandles med medicin for sklerose. At begynde med skemad, giver hende naturligvis lidt ekstra proteiner og mineraler osv. men det sikrer hende ikke væske/mælk og det er derfor flasken er nødt til at erstatte brystet.

Du er nødt til at finde ud af om det er sutteteknikken der er svær eller om det er smagen af mme hun ikke kan lide. Hvis det er sutteteknikken, så kan det være en god idé at forsøge med forskellige typer af flaskesutter. Hvis hun bruger sut, så prøv med en flaskesut, som ligner hendes almindelige sut.

Forsøg også med flaskesut af naturgummi og med sut i silikone. Forsøg med en flad og en rund model, forsøg også meget gerne med en elastisk flaskesut. Det laves blandt andet af Pigeon og Tommy Teepee og det er min erfaring at en del familier har held med at skifte til netop en elastisk flaskesut, når barnet ikke vil tage flaske.

Hvis det er smagen der er problemet, så kan det hjælpe at malke ud og give din egen mælk på flaske i begyndelsen og stille og roligt overgå til mme. Det kan også være en god idé at søde mme lidt, f.eks. komme 1 tsk sukker i 100ml mme - det ...


Annonce

... kan så senere trappes ud igen.

Du kan også forsøge mellem forskellige typer erstatning for at se om der er noget din datter bedre kan lide end andet.

Derudover er det en god idé at give flasken på de tidspunkter hvor du normalt ville amme, så du er sikker på at behovet for mælk er der. Nogle gange hjælper det at starte med brystet, lade hende die kortvarigt, trække brystvorten ud og hurtigt erstatte med flasken.

Det kan også være en god idé at give flasken f.eks. sen aften, hvor hun mere eller mindre i søvne måske vil acceptere den, så ved du i hvert fald at hun godt kan finde ud af teknikken. Du kan også prøve med lidt kogt vand, kamillete eller lidt sukker i det kogte vand fordi det måske smager bedre og kan gøre at hun så vender sig til at spise af flaske.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er en god idé at lade andre forsøge sig, fordi det kun er mor der forbindes med amning.

Det er en god idé at holde så langt nede på flasken at I kan komme til at berøre hendes kinder med tommel og pegefinger. Det kan fremme sutteteknikken, samtidig er det vigtigt at sutten berører hendes gane, da sutterefleksen sidder oppe i ganen.

Det kan være en god idé at give hende mme i munden med en lille sprøjte, lade hende lappe det i sig og på den måde vende hende til smagen, stille og roligt tilbyder du så flasken og nogle gange tager barnet så fat og sutter.

Håber ovenstående hjælper lidt videre på vej, fortsat held og lykke med det hele :)

Fortsat god søndag!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udslæt - hos børn

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...

Læs mere i Babylex

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce