Svar: Søvnafbrydelser
Kære Z.D
Det er fint at du nu forsøger at køre en fast plan for dagen, hvor din datter får masser af mad og sover på faste tidspunkter og uden at sove for meget. Hendes rytme om dagen, vil naturligt også påvirke hendes rytme om natten - men det tager tid at få skabe nye rutiner ...
Der sker rigtig meget udviklingsmæssigt med din datter nu, hun udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt. Måske er hun begyndt at kravle og bevæge sig lidt mere rundt end tidligere og den øgede motoriske udvikling påvirker hende om natten og gør at hun naturligt har svært ved at finde fysisk ro.
Hun drømmer også mere i denne alder, vågner, klynker, smågræder osv. fordi hun drømmer. Alt hvad hun oplever om dagen skal bearbejdes i drømme om natten.
Det er derfor en god idé at du ikke tager hende op, når hun vågner men i stedet forsøger at få hende videre i søvnen, hjælpe hende til ro igen, der hvor hun så vidt muligt skal sove.
Hvis hun er glad, så lad hende sætte sig op, klappe osv. Det sker der jo i princippet ikke noget ved. Idéen er netop at hun skal finde ud af at du ikke ...
... kommer og tager hende op og er parat til at lege, hun skal ligesom lære at det er sengetid nu, hun skal sove. JO mere du tager hende op, går i stuen, tænder lys osv. jo mere tror hun det skal være sådan. Så start med at lade hende sidde og se om hun så ikke af sig selv falder til ro og sover videre, når hun finder ud af at du ikke reagerer :)
Bliver hun ked af det eller virker til at have behov for at blive ammet, så skal du naturligvis trøste og give hende brystet som du plejer, men ikke før hun virker til at have det behov.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er vigtigt at hun ikke begynder at indhente sin forsømte nattesøvn om dagen, så du skal stadig tage hende op om morgenen og lade dagen starte som den plejer, ligesom hun heller ikke skal sove for lang en middagslur osv. Det er vigtigt at hun vendes til en rytme, hvor det er om dagen man er aktiv og vågen og om natten skal lyset slukkes og underholdning og aktivitet holdes nede. Hun behøver således heller ikke komme op og blive skiftet om natten, hvis hun kun har tisset i sin ble - så lidt aktivitet som muligt.
Fortsat held og lykke og rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.
Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder