Brev:
Gode råd i forbindelse med flytning
Hej Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig, fordi vi har en dreng, som ikke er en af de modigste små børn i verden - han kaster sig ikke nysgerrigt over 'fremmede mennesker' og bliver let ked af det, hvis f.eks andre børn i vuggestuen tager legetøjet fra ham.
Selv om han er glad for sin vuggestue, og bestem har gode dage, hvor han drøner rundt og leger, så er der også dage, hvor han helst sidder på skødet af pædagogerne i vuggestuen og kigger på de andre børn. Jeg ved godt, der er forskel på børn, og det er som sådan heller ikke fordi, jeg ser et problem i denne opførsel. Min mand og jeg prøver selvfølgelig bare at give ham den tryghed han har brug for, og opmuntringen til at møde verden.
MEN, mit spørgsmål går på, hvordan vi bedst håndterer en kommende flytning. Vi flytter den 1. februar, men kan ikke forvente at få en institutionsplads før engang tidlig sommer. På den måde kan man jo sige, at flytningen (fra lejlighed til ...
... hus) bliver på en 'langsom' måde, hvor han stadig beholder sin velkendte dagligdag i vuggestuen. Men vi tænker selvfølgelig også på, hvordan vi som familie bedst får dagligsdagslogistikken til at gå op, og derfor om vi skal skrive vores dreng op til alternative institutioner.
Lige nu har vi ham kun skrevet op til integrererede institutioner i den nye kommune, fordi jeg gerne vil skåne ham for skiftet først til ny vuggestue, og kort derefter til børnehave. Men gør vi ham en bjørnetjeneste ved at 'skåne' Jonathan på denne måde? Eller hvad siger du til muligheden for at finde en dagplejeplads til ham? Det er jo en mere rolig dag med færre børn, men også her skal han jo alligevel skifte til børnehave en dag, og jeg vil heller ikke tage ham helt ud af en dagligdag, hvor han mister kontakten til mange børn, og dermed måske bliver endnu mere pylret - og dermed 'chokket', når han skal i børnehave.
Tak for dine råd.
Hilsen drengens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Spinat
Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.
Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.
Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.