Annonce

Annonce

Brev:

Min dreng er kræsen


4. januar 2010

Alder:
23 mdr.

Min dreng er kræsen

Hej Helen

Min dreng er nu knap to år, og trives generelt fint. Jeg har dog et par spørgsmål - i dette brev får du det første:

Hvad gør vi for at vores dreng skal blive mindre kræsen?

Da han var mindre, og vi begyndte på forskellige slags mos, spiste han faktisk alt hvad vi serverede, men nu hvor han selv spiser og selv kan vælge sin mad ud fra et udvalg, så er han meget kræsen.

Morgenmaden er altid havregrød, og det spiser han med glæde, men det er resten af dagen, som giver problemer, synes jeg. Han er så heldig at gå i en vuggestue, som serverer varm og hjemmelavet babyvenlig mad hver dag til frokost, men når vi spiser frokost i weekenden står den jo på rugbrød med pålæg. Men han har aldrig spist en skive rugbrød, han nipper højst en lille bid, og nøjes så med at slikke smør og evt. pålæg af! Og også pålægget er han kræsen med.

Han elsker ost, æg og ...


Annonce

... leverpostej, men lige så snart der kommer noget der ligner en grøntsag, f.eks tomat, avocado, agurk, eller et stykke kød som f.eks lidt kylling, så slikker han lidt på det, og gider så ikke mere. Til aftensmad spiser han helst ris uden 'sovs' eller pastaskruer. Meget andet gider han ikke. Han rører ikke kartofler, og slet ikke kødstykker såsom kylling.

Mit spørgsmål er, om vi bare skal acceptere dette? Jeg ved godt, vi ikke kan tvinge maden i ham, men vokser han fra denne kræsenhed med tiden? Det er lidt svært at se på, nu hvor vi ellers er en familie, som - synes jeg i hvert fald selv - forsøger at spise varieret mad.

Jeg er også lidt bekymret, fordi vi snart flytter, og i den nye kommune skal vi selv have madpakker med til frokost, og når Jonathan ikke spiser rugbrød, så er det svært at finde på noget, som er ordentligt mættende.

Tak for råd!
Hilsen drengens mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.

Kun far kan putte - og det tager +1 time.

Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.

Putte senere eller vække fra lur

Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce