Svar: Ekstra tryghedssøgende
Kære bekymrede mor
Det lyder godt nok ikke som om at din dreng har det særlig godt i øjeblikket og der er sandsynligvis flere ting der spiller ind ... :(
Det kan naturligvis ikke udelukkes at det handler om alder og udvikling og er en fase I skal igennem, ligesom pædagogerne har været inde på. Din dreng er stadig så lille at han ikke kan forholde sig til tid og ikke kan forklares, hvor du er, når han ikke kan se dig osv. og det at du har været væk i en weekend, kan naturligvis godt i den forbindelse have 'priket' til et eller andet. Det kan ikke udelukkes, dog tror jeg nu ikke helt at årsagen skal findes der - han har jo haft både sin far og sin bror omkring sig og hverdagen har lignet sig selv, selvom du har været væk.
Der er dog igen tvivl om at hans astma og øgede medicinske behov også spiller ind og det på flere områder. For det første er han træt og når man er træt, så er det meget sværere at overskue hverdagen end når man er frisk og udhvilet. Det kan godt være at han sover som han skal, når du ser på klokken, men det er søvnkvaliteten jeg tænker på og den er ganske givet ikke særlig god, når han har de luftvejsproblemer som han har i ...
... øjeblikket.
Der er heller ingen tvivl om at appetitten nok er lidt nedsat og at lysten til forskellige fødevarer ikke er så stor. Og netop indtag af mad, har stor betydning for vores velbefindende og humør. Til at styre vores følelser har vi blandt andet brug for serotonin og det får vi, hvis vi især indtager tryptofanholdige fødevarer. Det kan være f.eks. bananer, brød, pasta og fede fisk som makrel og laks. Det er også godt at spise avocado, grøntsager, bagte kartofler, kylling og oksekød. Prøv derfor om en ændring af kosten og et fokus på hans indtag af mad i løbet af dagen, kan gøre en forskel i humøret.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I stedet for at lade ham rende rundt med en sut og et billede af mor, så kunne det måske hjælpe ham at få en frikadelle eller en havregrynsbolle at gnave ... det kan lyde simpelt, men det kan faktisk godt have noget at sige :)
Det er svært at sætte nogen tid på, for flere ting spiller som sagt ind og årstiden taler jo heller ikke for nogen bedring i forhold til hans astma. Mon ikke at det hele af sig selv ser lysere ud i takt med at vi også går lysere tider i møde ...
Jeg håber du kan bruge lidt af disse tanker videre, fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Bug Buster
Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.
Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.
Du kan købe "Bug Buster"...
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen må dit barn få stort set alle slags grøntsager. Du bør dog være opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.