Annonce

Annonce

Brev:

Søvn, rigtigt og forkert


4. januar 2010

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Søvn, rigtigt og forkert

Kære Helen

Ja, jeg har jo skrevet til dig før omkring min datters putning og søvn i det hele taget. Jeg synes nu, at det er ved at være temmelig opslidende. Siden sidst er der også sket det, at jeg venter mig igen og har termin om 5 måneder, så derfor ville jeg gerne have ”styr” på det inden – ikke mindst for min datters skyld, så hun ikke skal føle sig tilsidesat (mere end højst nødvendigt), når lillebror eller søster kommer.

Vi har jo været rigtig slemme til at tage hende ind til os, når hun vågnede om natten – og hun elsker det. Jeg ved ikke om det er årsagen, men i hvert fald vågner hun nu tidligere og tidligere og vil ind til os. Vi kan umuligt få hende til at falde til ro i hendes egen seng. Lige så snart hun lander mellem os sover hun bare. Det er som sådan ikke et problem, men så alligevel – for vi får ikke sovet ordentligt, da hun roder meget rundt om natten og helst vil ligge ovenpå os.

Men det problem, der er det største for os er næsten, at vi ofte må bruge ½ til en 1 time for at få hende til at sove i sin egen seng om aftenen og ofte bliver den 21.30 inden der er voksentid og det svarer til ingen tid, idet vi da er ved at være godt trætte.

Vi putter hende og synger hendes godnatsang som vi altid har gjort, hvorefter vi bliver siddende til hun sover. Hun rejser sig ofte mange gange, hvorefter vi lægger hende ned igen og siger hun skal sove. Oftest protesterer hun ikke. Det er ofte, at hun er næsten ved at sove og så vågner op og skynder sig op at stå – måske fordi hun ”skal holde sig vågen” så vi ikke går?! Så snart vi tager et skridt væk fra sengen græder hun med det samme og bliver vi væk bare et minut eller to ...


Annonce

... er hun fuldstændig opkørt.

Vi ved simpelthen næsten ikke hvad vi skal stille op. Er det tiden til, at gøre det på den ”hårde måde” – altså ”godnat og sov godt” metoden, skal vi have en madras/weekendseng i vores soveværelse, hvor hun kan komme ind når hun vågner (jeg mener hun skal falde i søvn i sin egen seng) – og vil det gøre, at det ikke længere er så ”spændende” at vågne for at komme ind til os?

Har også overvejet at sidde og læse hos hende eller lave noget andet, men hun er utrolig nysgerrig og ”på” hele tiden, så jeg tror umiddelbart det vil forvirre hende. Omvendt vil jeg jo også gerne give hende den tryghed hun har brug for og ikke ”skade” hende eller gør hende unødvendigt ked af det.

Om dagen er hun normalt glad og godt tilfreds, men bestemt og ”kender sine folk”, således at hun ikke bare farer hen til fremmede. Derfor vil hun rigtig gerne have én af os med hele tiden – eller ikke nødvendigvis mor eller far, men bare én. Også selv om hun bare skal fra den ene ende af stuen til den anden. Men hvis hun er glad og leger og vi andre går rundt kan hun sagtens selv gå rundt i hele huset, så er det som om hun glemmer at få én med.

Om dagen er der ingen problemer, hvor hun altid sover i barnevognen, både hjemme og i DP. Hun sover mellem 1,5 og 2,5 time fra omkring kl. 12.

Som sagt er vi ved at være godt slidte af slæbet om aftenen, hvor vi har brug for bare lidt tid til hinanden. Men samtidig også af at spekulere på, hvad der er rigtig og forkert og på at være så usikre – det mærker vores datter formentlig også. Så jeg håber virkelig du kan hjælpe os på vej med nogel gode råd til hvordan vi kommer videre.

Mange hilsner

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barnevogn

En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.

Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...

Læs mere i Babylex

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce