Brev:
Mad, mad og atter mad
Hej Helen.
Rigtig godt nytår.
Tænk sig at det at spise skal skabe så mange tanker hos moren ;-) Jeg er lidt i tvivl om hvad der vil være godt at give Sofie nu hun er blevet syv måneder.
Hun får havregrød eller øllebrød til morgenmad enten med frugtmos på eller jeg river lidt æble eller pære og koger med. Det regner jeg med er fint nok.
Frokosten er enten grød af en slags, rismel, majsmel, hirse eller boghvede eller færdiggrød. Der kommer også lidt frugtmos på. Eller hun får grøntsagsmos, som regel gulerod som hovedingrediens og så tilsat alt muligt andet, alt efter hvad jeg lige har på frys eller køl.
Er der andre slags grød der er bedre nu hvor hun er lidt ældre, jeg tænker der skal være lidt grovere konsistens i maden nu? Jeg syntes ikke lige jeg kan finde nogle opskrifter på noget fuldkorns grød som det kan man købe færdigt og ved ikke lige hvad for mel eller flager jeg så skal bruge?
Aftensmaden er grøntsagsmos med enten fisk eller kød. Hun får tit bare det samme som os, bare uden for mange krydderier. Kylling, frikadelle, dampet fisk, kødsovs osv. Det bliver stadig blendet men måske tiden er til bare at mose det med en gaffel?
Til mellem måltider foreslår du frugtmos men jeg kan simpelthen ikke få hende til at spise frugtmosen "ren". Købe ...
... frugtmos kan til nød glide ned men hun ligner bestemt ikke en der nyder det og hjemmelavet, det afviser hun konsekvent, jeg har ellers prøvet at komme sukker i fordi jeg tænkte det måske var for surt men det hjælper heller ikke.
Hun vil gerne spise agurk, melon, rugbrøds stænger, æbler og pærer når det er i stykker som hun kan sidde og gumle på. Egentlig er jeg ikke så vild med det for jeg er så bange for at hun skal få det galt i halsen men måske hun alligevel har alderen til det? En rugbrødsbjælke spiser hun næsten det hele af nu uden at spilde noget. Bider stykker af som bliver bløde og tygget i munden inden de bliver slugt. Æbler bider hun også stykker af men de bliver ikke så nemt bløde så dem er hun ikke så god til at få spist. Måske jeg kunne rive noget frisk frugt til hende i stedet for mosen? Eller måske du har andre gode forslag?
Så del lidt af dine guldkorn med mig så er du sød :-)
Som lidt respons på dit sidste brev til mig vil jeg bare sige at døgnrytmen er ved at være på plads, hun følger næsten din plan til punkt og prikke som havde I skrevet den sammen :-) Nætterne er stadig lidt noget rod men nu spiser hun ikke hele tiden mere og kan få det meste lulles i søvn igen med nus og "schyyy". Så alt i alt er der fremgang :-)
Mange hilsner
Linda
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.