Annonce

Annonce

Svar: Hvornår fortælle hun skal være storesøster?


3. januar 2010

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Lisa

Der er ingen faste regler for, hvornår man skal fortælle storesøster at der er en baby på vej ... Det er I nødt til at gøre, som I synes det passer bedst :)

I kan sagtens fortælle hende det nu, men I kan også vente. Under alle omstændigheder skal I i hvert fald indstille jer på, at det sandsynligvis ikke betyder så meget for hende, som det naturligt betyder for jer. Hun vil måske kun sige "baby i mors mave" og så ellers tale om noget andet, eller hun vil måske slet ikke sige noget. Hun kan jo på ingen måde forholde sig til hvad det vil sige og kan på ingen måde forholde sig til tid og at få at vide at "du skal være storesøster til sommer" siger hende jo ingenting ...

Børn er umiddelbare og reagerer helt impulsivt og lystbetonet, så hvis hun pludselig mærker noget sparke i din mave, så vil hun naturligt studse over det og vil også høre at du siger "det er baby" men hurtigt vil det interessere hende ligeså meget at lege med sit legetøj - hun er hurtigt videre.

Du skriver at hun er kvik og opfatter meget, derfor mærker hun naturligt også at tingene ændrer sig lidt hos jer. F.eks. at du ligger mere ned, har mere ...


Annonce

... kvalme, ikke løfter hende som du plejer osv. Men også at andre spørger til din mave og hun hører jo at I taler om babyen. Efterhånden vil andre jo også begynde at henvende sig til hende og tale med hende om at hun skal være storesøster og om at babyen kommer og så er det jo meget godt, at I har talt lidt med hende først.

Så det er en balance imellem ikke at sige det for tidligt fordi hun ikke kan forholde sig til ventetiden og til hvad der i det hele taget skal ske - men samtidig heller ikke sige det så sent, at andre begynder at sige noget til hende, som hun så slet ikke forstår ...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er en rigtig god idé at læse bøger om emnet og på den måde få fortalt hende at der også er en baby inde i mors mave. Det kan også være en idé med en babydukke, som skal skiftes og plejes og have sin sut, for ligesom at lære hende lidt om hvad en baby er for en størrelse. Men når hun ikke er ældre, vil det hele være meget abstrakt og I skal fortælle hende det, når I har lyst til at sige det til hende og synes det virker rigtigt :)

Jeg håber du kan bruge disse overvejelser lidt videre, selvom der ikke er noget entydigt svar :) - fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex

Ymer og ylette

Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce