Annonce

Annonce

Brev:

Rytme for en rask dreng - part 2


30. december 2009

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Rytme for en rask dreng - part 2

Hej Helen,

Tusind tak for dit hurtige svar.

Og du ramte spot on med din forudsigelse af, at han måske var ved at blive syg. De sidste to dage har han haft 39,5 i feber og været meget pjevset og sovet virkelig dårligt. Resultatet er, at han stort set kun har fået flaske og så lidt frugtmos indimellem, når vi kunne lokke det i ham, for at madprocessen ikke skulle gå helt tilbage til nulpunktet. Samtidig er alle sovetidspunkter nu helt rodet sammen - eksempelvis var jeg ude og gå tur med ham kl. 3 i nat i snevejret for at få ham til at sove igen. Idag er han nogenlunde feberfri, har spist en god portion yogurth og faldt i søvn af sig selv til sin lur som normalt.

Du svarer, at det ville være godt at ændre hans rytme. Det vil jeg hellere end gerne. Jeg har altid bare tænkt, at når han sover til kl. 8.30 om morgenen, er det vel fordi han har brug for den søvn - kan man sådan uden videre flytte deres lure og flytte timer fra natsøvnen til en dagslur?

Det ville være rigtig dejligt med to ...


Annonce

... lidt længere lure om dagen. Vi har vist bare aldrig rigtig vidst, hvordan vi skulle gribe det an at få en helt fast og normal rytme på ham.

Det skal siges, at han altid har været et barn, der vågner efter 45 minutter og meget sjældent har taget længere lure end det - lige meget om han så bliver trillet, gået tur med, får ekstra mad, sover ude eller inde. Nogle gange er det lykkes mig at tvinge ham til en længere lur ved stædigt at blive ved med at trille ham til han faldt i søvn igen. At flytte timer fra natsøvnen til dagslure er derfor ikke noget, jeg umiddelbart at tænkt kunne lade sig gøre. Men det ændrer sig måske med aldren?

Angående flasken sen aften - kunne den så ligge om morgenen i stedet, hvis vi begynder at vække ham kl. 7 eller er det for sent? Jeg er ikke meget for at give ham flaske kl. 23/24, da han jo ikke kan finde ud af at tage den i søvne og kaster op af det, de gange vi har forsøgt, og han vågner ikke af sig selv på det tidspunkt.

Godt nytår!

Venlig hilsen
Loa

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annonce