Annonce

Annonce

Brev:

Opfølgende spørgsmål om natteuro


28. december 2009

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Opfølgende spørgsmål om natteuro

Kære Helen,

Tak for dit svar og opmuntrende ord! Det gav os lige modet igen. Jeg håber, du har haft en god jul!

Vi har et par spørgsmål i forlængelse af dit svar. De er måske lidt detalje-orienterede, men vi vil gerne sikre os, at vi følger dine forslag korrekt.

Det er gået overraskende godt at ændre vores søns rytme, og vi har haft et par enkelte gode nætter med et stræk på 4 timer!

RYTME I NATTEUROEN
Vi har nogle dage puttet ham til natten kl. 19, fordi han simpelthen har været så træt. Er det vigtigt at holde ham gående til 19.30?

Vi har opdaget, at hans natteuro følger et mønster. Der er lidt små-uro en eller et par gange inden kl. 22, men han sover videre igen med det samme, hvis vi bare lige giver ham sutten, holder ham lidt i hånden el.lign.

Når kl. bliver 22 bliver han rigtig urolig. Nogle gange må vi gå rundt med ham en time på armen, mens han klager sig. Han falder tit i let søvn flere gange under vejs og vågner så med et sæt igen. Det virker som om noget generer ham ’turevis’. Vi har prøvet at give ham knap 100 ml. kamillete eller kogt vand med sukker, og det har hjulpet ham til at falde til ro. Han drikker dette ret hurtigt. Hvis vi kun putter vand i flasken, tager han den ikke.

Kl. 23/00 giver vi ham en flaske. Han drikker her 200 ml og falder straks i søvn igen.
Kl. ca. 3 er der uro igen – nogle nætter har vi først fået ham til at falde til ro, når klokken nærmede sig 4.30, og jeg gav ham morgenamningen der.

Vores morgener er blevet rykket lidt med den nye rytme, så vi vågner kl. 6.30/7.
Hans afføring er blevet lidt mere hård den sidste uge, men han kommer af med noget flere gange dagligt...

Jeg er lidt nysgerrig på, hvor længe mad er om at fordøjes – tænker på, om det er noget, ...


Annonce

... han får på et bestemt tidspunkt om dagen, der generer kl. 22-23. Kan det være sult eller er det luft i maven/anden mavegene, der er på spil - måske også kl. 3?
Er det ok at give sukkervand, eller skal vi stoppe med det?

DAGSSØVN
Vi kan ikke få vores søn til at sove mere end ca. halvanden time til den lange lur. Vi har prøvet at forlænge den på alle måder (har forsøgt i halve timer, før vi giver op). Vi har både prøvet at trille med barnevognen og lægge ham herhjemme. Er halvanden time nok? Det betyder jo, at han er rigtigt træt hen ad aften, når han vågner før 15 fra middagsluren og har været vågen i over 4 timer. Eller skal han kunne klare så mange timer i hans alder?

MÅLTIDER
- Må vi putte frugtmos i hans havregrød om morgenen. Det kan ind i mellem hjælpe ham til at få lidt mere ned...
- Du skriver, at han skal have en lille portion flerkronsgrød kl. 16. Vi er lidt i tvivl om, hvad vi kan forvente, at han spiser til måltiderne – hvor meget er en lille portion?
- Vi har hørt, at øllebrød hjælper med at holde træge maver i gang – er det en god ide at give det som variation? Til både havregrøden og flerkornsgrøden?

MME
Vi har som du kan se valgt at forsøge os med MME til det sene aftensmåltid. Jeg er egentligt lidt ked af ikke at amme ham her, men det er ok, hvis det kan hjælpe til bedre søvn. Hvad er det MME har af fordele ift. modermælk? Mætter det bedre eller er det pga. mindre mælk hos mig nu hvor jeg ammer færre gange? Jeg har generelt haft meget mælk og oplever også at have endnu, men han spiser sjældent ret længe ved mig. Jeg spørger, for jeg tror, at en bedre forståelse for, hvad MME kan, vil hjælpe mig til at finde mig til rette med at være gået over til flaske ved dette måltid.

Mange hilsner
Moderen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar, det er så dejligt at skrive til dig, du giver altid sådan nogle gode varme råd.

Det er dejligt at kunne skrive til dig, når man er bekymret.

Hilsen
Guldklumpens mor


Annonce