Brev:
Søvn og søvnbehov - 2 år
Hej Helen
Har lidt tanker omkring Josefines søvnbehov..
Hun bliver puttet mellem 19.30 - 20.00 og sover som regel efter lidt godnatsang og sludren 15-30 min efter. Hun sover trygt og godt hele natten og vågner af sig selv ved 06-tiden.
I vuggestuen sover hun kun mellem 10 og 30 min. - så vågner hun, er frisk og glad, men ved 15 tiden når hun bliver hentet er hun ofte rigtig rigtig træt. De få gange hun sover fx 60 min i vuggestuen er der ikke problemer og vi henter en frisk, glad og veloplagt pige.
De har gjort et rigtig stort stykke arbejde i vuggestuen for at forlænge hendes middagssøvn, flyttet hende ud af krybberummet, skiftet fra krybbe til en seng i et roligt rum, sat hende udenfor i krybben, puttet igen, udskudt puttetidspunkt osv., men uden den store succes.
Nogle gange er hun så træt når hun kommer hjem at hun sover et par timer inden aftensmaden, uden at det iøvrigt påvirker hendes nattesøvn og puttetidspunkt. Andre gange er hun i topform og glad og fuld af overskud.
I weekenderne vil hun ...
... ikke så gerne puttes til middag. Vi putter hende ofte først ved 14 tiden og så kan hun nemt tage en 2.5 times lur.
Det er næsten som om hun sover lidt ud i weekenden.
Som jeg kan forstå så sover hun lige lidt nok i forhold til hendes alder, men vi kan jo næsten ikke gøre andet end at tilbyde hende muligheden.
Hun trives ellers rigtig fint, er super kvik sprogligt og motorisk, social og fuld af spilopper og virker i fin ro med sig selv, hvilket også er det barn pædagogerne ser i vuggestuen.
Hvad kan vi gøre for at hun får sovet lidt mere i hverdagen, så hendes lille hoved og krop kan følge med den rivende udvikling hun er i?
Er lidt bekymret for om hun kan holde til at sove så lidt, og medtænker også hendes præmaturitet i forhold til fremtidige udfordringer.
Vi er endnu ikke stødt på nogen følger af hendes tidlige fødsel, ud over fordøjelsesbesvær, som der er under kontrol.
Kan det være derfor hun ikke har så stort et søvnbehov, og kan det skade hendes udvikling senere?
Venlig hilsen
Josefines mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
Viden om børn:
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.