Svar: Behov for vand/MME dagligt - og er vælling ok?
Kære Rikke
De fleste børn vil i 8-9 måneders alderen trives rigtig godt med 3 flasker dagligt og de 3 flasker ligger som regel bedst tidlig morgen, aften og sen aften. Det er altså flaskerne om dagen der fjernes først og derfor er det super godt, at din dreng selv er begyndt at sige disse fra :)
Vælling tæller med i mælkeregnskabet og tæller altså ligeså meget som mme. Derfor er det rigtig fint, hvis du giver mme tidlig morgen og aften og giver vælling sen aften - så er de tre flasker jo dækket som de skal :)
Vælling indeholder også jern, så det tæller også med i jernregnskabet, hvis han drikker 200ml mme og 200ml vælling og du så derudover kan få en flaske ekstra i ham, så mangler han ikke noget. Det øvrige væskebehov må han så tage af en kop og du må her tro på at han drikker det han har behov for, hvis du tilbyder ham det. Det ...
... lyder også som om at han har en god evne til at regulere sit behov selv, når han nogle dage tydeligt drikker mere end andre dage og det skal du naturligvis lade ham gøre :)
Forskellen på Nan 1 og Nan 2 er jernindholdet, der er dobbelt så meget jern i 2´eren som i 1´eren, så den eneste grund til at skifte er altså, hvis du gerne vil sikre ham ekstra jern. Hvis du skønner at han nogle gang ligger lige på grænsen til at indtage de 400ml så kan det være en god idé at skifte til 2´eren, så får han i hvert fald lidt ekstra :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal naturligvis også se på hans tissebleer for at vurdere om han får væske nok. Urinen må ikke være koncentreret og han skal stadig have gode tissebleer dagen igennem :)
Håber du kan bruge dette lidt videre og at det giver lidt ro - rigtig meget held og lykke. Dejligt at høre at ørerne var fine :)
Glædelig jul!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Calcium
Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.
Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.
Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.