Annonce

Annonce

Svar: Har prøvet ALT


15. december 2009

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære mor

Omkring 3 måneders alderen vil mange børn begynde at have en døgnrytme, hvor de er vågne om aftenen og går sent i seng. Mange børn går faktisk ikke til ro for natten, før kl. måske er 22 ...

Det er ofte meget frustrerende for forældre, fordi de fleste af os har en forventning om at børn skal sove senest kl. 20 - men sådan er det nødvendigvis ikke - det afhænger helt af hvordan barnets rytme i øvrigt er i løbet af dagen og måske er det der problemet er hos jer. Altså at jeres datter rent faktisk ikke er parat til at sove når I forsøger at putte om aftenen.

Det ændrer sig igen i takt med at hun bliver ældre, det er en helt almindeligt fænomen og derfor er det vigtigt at I lige nu måske indstiller jer på at der om aftenen skal være tale om "familietid" og ikke "Partid" og at I derfor skal prøve at lade jeres datter være i stuen, amme hende som hun nu gerne vil osv. og så først putte hende senere. Det kan tænkes at hun om aftenen efter bad, spiser, tager en powernap og derefter har det bedre med at være vågen og at det er derfor hun bliver så frustreret, når I gentagende gange prøver at få hende til at sove ...

I skal arbejde på at hun om dagen sover 3 lure, - nogle børn sover faktisk 4 og tager således enten en meget tidlig powernap om morgenen eller en sen powernap om aftenen (måske den hun tager efter bad). Men som udgangspunkt er 3 lure dagligt en god idé og en plan for dagen kan se således ud:

Tidlig morgen: Ammes i mors seng og sover videre

Formiddag: Ammes

Puttes til formiddagslur

Frokost: Ammes

Puttes til middagslur

Eftermidddag: Ammes

Puttes til dagens 3. lur. Denne lur ligger ofte så sent på dagen (tidligt på aftenen) at den ændrer på puttetidspunktet til natten og barnet går sent i seng

Aften: Ammes rigtig meget, det føles som om du ikke laver andet end at amme og hun fylder sig på den måde rigtig godt op til natten

Ammes og puttes til natten - ofte sen aften f.eks. kl. 22, naturligvis afhængig af hvor ...


Annonce

... sent den 3 lur ligger og om hun derudover har brug for en ekstra powernap ...

Nat: Ammes og sover videre

Jeg synes ikke I skal bruge metoden med at lade hende græde og gå ud af rummet - jeg er slet ikke til den metode og slet ikke til så lille et barn. Jeres datter har brug for nærhed og tryghed og det er vigtigt at give hende det.

Du skriver at du har masser af mælk og du må tro på at hvis hun spiser godt hele dagen igennem, så har du det hun har brug for. Der findes ikke 'dårlig' eller 'god' mælk - men sammensætningen kan godt være forskellig og det er vigtigt at hun får lov til at spise sig færdig ved brystet, fordi den sidste del af mælken er tykkere. Den mætter mere og giver mere ro i maven. Hvis hun kun spiser få minutter på hvert bryst, så risikerer hun at få forholdsvis store mængder vandholdig mælk og dermed ondt i maven.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er en god idé at skifte mellem forskellige ammestillinger, da hun stimulerer og tømmer brystet forskelligt alt efter hvordan du lægger hende til.

Hvis du om aftenen fornemmer at hun er træt og har brug for at sove, men har rigtig svært ved at koble fra og lukke af for verden og alle de ting der sker omkring hende, så kan det være ganske udmærket at gå afsides med hende som du gør nu. Men prøv at lægge dig med hende i din seng og am hende liggende. Lad hende ligge ved siden af dig og lad være med at flytte hende. Lad hende falde i søvn hos dig i din seng.

Sørg for at hun ikke kan trille ned af sengen og komme til skade og gå så fra hende, når hun er faldet i søvn og lad hende sove videre i din seng. Det gør ikke noget at hun lige nu sover der, hvis det giver jer ekstra ro på om aftenen, det lyder jo som om at det er skiftet mellem favn og seng hun vågner og protesterer over, så ved at amme hende og lade hende ligge hvor hun er faldet i søvn, får du hjulpet hende bedre.

Når du så selv går i seng senere, så am hende igen og flyt hende så der over til egen seng.

Rigtig meget held og lykke og rigtig glædelig jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annonce