Svar: Feber og feberkramper
Kære Jette
Tak for dit brev, det er godt du skriver.
Det er fuldstændig urimeligt at din dreng stort set har feber altid og at I skal opleve feberkramper med under 1 måneds mellemrum. Det skal naturligvis undersøges og det er vigtigt at finde en årsag!
Det er helt okay at I bliver indlagt hver gang, du skal ikke være ked af at ringe efter en ambulance, når din dreng kramper, er blå og tydeligvis har brug for hjælp. Der er jo også tale om meget langvarige anfald - op til ½ times varighed. Du er ikke pylret, hysterisk eller andet - Du reagerer fuldstændig som du skal og bør og du må gerne holde fast i at du nu vil have ham udredt.
Jeg ved ikke hvad sygehus du hører til, men hvis du oplever at I ikke bliver taget alvorligt, hvor I har været flere gange og tingene bliver slået hen, så tal med din læge om hvorvidt I kan blive henvist til en børneafdeling på et andet sygehus. De er helt relevant at din dreng bliver grundigt undersøgt og man finder ud af hvad det hele handler om.
Har lægerne ikke givet dig nogen råd omkring hvordan du skal handle, når det sker? Har de talt med ...
... dig om brug af smertestillende og febernedsættende medicin? Har de talt med dig om brug af f.eks. stesolid, når din dreng kramper, for at få krampen til at stoppe og din dreng til atter at falde til ro?
Det er rigtig vigtigt at du bliver vejledt ordentlig i hvordan du skal forholde dig, når du oplever at din dreng kramper.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er også en god idé at holde fast i at din dreng skal undersøges for epilepsi. Feberkramper varer normalt ikke mere end få minutter af gangen og når din dreng kramper i 20-30 minutter og samtidig virker til at få det dårligere og dårligere for hver gang - så er det helt relevant at få undersøgt om det er en anden type kramper han har.
Så mit råd til dig er at lytte til den fornemmelse du har og kræve at din dreng bliver grundigt undersøgt. Tal med din læge om hvor de er bedst til dette og bed om at få en henvisning til den afdeling. Jeg synes ikke du overreagerer og det handler ikke om at du selv er syg, er alene med ham osv. Det er en helt reel bekymring du har som skal tage alvorligt!
Stort knus herfra, rigtig meget held og lykke med ham og rigtig god jul :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Overtøj til børn
Vindtæt og vandtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.
Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet. Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg, og det kan i værste tilfælde medføre, at barnet hænger fast og bliver kvalt. I stedet for halstørklæde kan man købe en...
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.