Brev:
Tvillingerytme - 4 mdr.
Hej Helen :o)
Nu har jeg luret med så længe, og været SÅ glad for alle de gode spørgsmål og endnu bedre svar. Nu er jeg selv blevet mor, og spørgsmålene vælter ind :o)
Jeg blev mor d. 15/08-09 til en pige og en dreng. De er født 33+1 efter spontan vandafgang. Jeg fødte dem vaginalt, med 36 minutters mellerum.
Tvilling A er pigen, vejede 2090g., var 44 cm. og fik 10 i apgar efter 1 min.
Tvilling B er drengen, vejede 2230g., 46 cm. og fik 10 i apgar efter 1 min.
Begge fik sonde i 3 uger, udover det har de ikke fået nogen former for hjælp. Jeg ammede dem til terminen, det vil sige 7 uger, derefter har de fået NAN1.
Vores børn er glade, tilfredse, smilder, pludrer og er fint med udviklingsmæssigt i forhold til at de er født 7 uger for tidligt. De er knap 4 mdr. nu fra fødselsdatoen og han vejer 7100g. og er 64 cm hun vejer 6200g. og er 61 cm.
Så langt, så godt!
Efter vi er kommet hjem har vi leget lidt med forskellige rytmer eller mangel på samme. Vi har prøvet en masse ting, for at give dem ro. De spiser utroligt meget mad, og det påvirker deres søvn. Vores ca. rytme ser sådan her ud
06:00 Vi står op, får flaske, (170 ml. hver) ny ble og tøj på
07:00 De begynder og blive trætte og på få sekunder skifter det til OVERTRÆTHED og de skriger begge 2 - jeg tager en af gangen og vugger i søvn. De putter så i deres kravlegård ind til kl. ca.
09:00 får en flaske (150 ml. hver) får ny ble, og vi hygger derefter på gulvet, øver at ligge på maven, ...
... snakker, kigger på legetøj osv. indtil kl.
11:00 får en lille tår mælk (60-70 ml hver) og bliver lagt i deres barnevogn - jeg går tur indtil kl.
14:00 for at de kan få en god lur! Så står de nogle gange en halv times tid i deres vogn -
14:30 - får flaske (170 ml hver) får ny ble, vi hygger, leger osv.
OGSÅ GÅR DET GALT!
Kl. er ca. 16:30 og de begynder og blive trætte igen. Jeg vil egentlig gerne undgå at jeg igen skal ud og gå 2-3 timer med vognen, da det tager al min tid.
Fra 16:30 til 22:00 er de triste, urolige, kede af det, hænger, sover/vågner 100 gange, skriger ja.. indtil de til sidst er så trætte at de ikke kan andet end og putte.
Jeg synes det er bundtræls at alle vores aftener skal slutte som et mareridt for os alle sammen.
Mon jeg gør noget forkert i løbet af dagen? Jeg er så bange for at over/understimulere - synes det er svært og finde middelvejen!
Har du ikke en god plan/rytme for tvillinger? Altså en idé til hvordan vi kan prøve at gøre. Jeg ville jo ønske at det var om morgenen og dagen at de ville hygge/lege i stedet for fra 16:30 af.
-
Jeg har lige et andet kort spørgsmål. Jeg kan ikke finde ud af om jeg skal være overlykkelig eller ked af følgende. Begge børn elsker og kigge på os og snakke med os, det er altid med store smil og grin - og det er jo skønt. Men det er nøjagtig det samme ved farmor, mormor, veninder ja fremmede de aldrig før har set. Er det dem mon lige meget om det er mor eller en fremmed? :(
Knus Katrine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.