Annonce

Annonce

Svar: Forstoppelse - 6 mdr.


7. december 2009

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Sofies mor

Lavement i endetarmen er nødvendigt, hvis der står en hård prop af afføring og stopper, men når der først er passage, så bør du ikke fortsætte med lavement.

I stedet vil det være nødvendigt at du lige nu giver din datter noget laktulose, som du kan købe i håndkøb. Det skal drikkes og det smager meget sødt og klistret. Du bør i princippet give det som det er, for at være sikker på at hun får det hele, nogen vælger dog at give det sammen med en skefuld frugtmos ...

Du kan give 1 ml pr kg hun vejer og meget gerne fordele det over 2 gange dagligt. Det vil sige at hvis hun vejer f.eks. 7 kg, så kan du give hende 3½ ml morgen og 3½ ml aften. Giv hende det fast over flere dage og juster så mængden lidt op og lidt ned efter hvordan afføringen ser ud. Hvis hun får tynd mave af det, så skal hun have mindre, er afføringen fortsat hård, så skal hun have mere. Når du op på at skulle give hende op til 10ml for at få effekt og er det noget mere end hun bør få beregnet ud fra hendes vægt, så bør du konferere med ...


Annonce

... lægen.

Nogle børn har brug for laktulose i en overgangsperiode og det er helt okay, det er ikke skadeligt for hende og det er vigtigt at du holder hendes mave igang, så hun spiser og tager næring til sig. Stille og roligt skal maven jo så holdes igang med den mad hun får og den mængde væske hun kan drikke af en kop.

Det er en fin plan for dagen du har sendt, tilbyd evt. frugtmosen separat om formiddagen og ikke sammen med grøden for at se om det virker bedre. Varier også mellem øllebrød og grøntsagsmos med kød eller fisk til frokost og sørg så vidt muligt for at hun max tilbydes 2 grødmåltider dagligt, resten grøntsagsmos.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Bibehold også amningerne som du beskriver, da det er godt til at holde hendes mave igang og sikre hende masser af væske.

Hjælp hende med at bruge sig selv motorisk, jo mere hun triller, bruger sine ben og sin krop, jo bedre er det for maven. Hjælp hende derfor med at cykle med benene og bruge sig selv så meget som muligt :)

Håber du kan bruge ovenstående videre, rigtig meget held og lykke og rigtig god jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vuggedød - uventet spædbarnsdød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.

Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:

1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...

Læs mere i Babylex

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce