Svar: Stædig som et æsel
Kære Bekymrede mor
Jeg synes fortsat at I skal give jeres datter en tallerken med valgmuligheder og hvis hun smider den på gulvet, så fjerner I tallerkenen og hun er færdig med at spise.
En enkelt flaske om aften at falde i søvn på er okay, men jeg synes ikke at I skal give hende flasker flere gange om dagen. Mælken fylder også op i maven, så hun ikke føler sult.
Jeg tror at jeres datter har fundet ud af, at hun ved at lukke munden eller smide maden på gulvet kan få jeres fulde opmærksomhed ved bordet, og det skal I væk fra. Prøv derfor at lade hende være. I skal ikke forsøge at presse hende til at spise, da det kun vil medføre at hun protesterer endnu mere.
Jeg forstår til fulde jeres bekymring og den er også reel nok, hvis jeres datter spise så lidt at hun efterhånden bliver underernæret og skal indlægges. Det er bare så utroligt vigtigt at I får indarbejdet nogle gode spisevaner nu, før hun bliver ...
... et år, for herefter vil det være endnu sværere.
Jeg synes ikke at I skal tilbyde hende mad flere gange dagligt end I allerede gør. Hun skal også nå at samle appetit ind imellem og samtidig er det også vigtigt at hun lærer at sidde ved bordet og spise samtidig med I andre (dog stadig uden at være i centrum).
Det kan godt være at det vil hjælpe henne i vuggestuen, hvor hun i selskab med de andre børn vil begynde at spise.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis I er meget bekymrede for hende, så synes jeg at I skal kontakte jeres sundhedsplejerske og få hende ud på besøg, så hun kan se hvad der sker, eller evt. henvise jer videre hvis hun skønner det nødvendigt.
Indtil videre er der kun gået en uge og hun har en fantastisk god hukommelse og ønsker ikke lige at ændre på tingene fra den ene dag til den anden. Lad hende spise selv, forsøg ikke at give hende lidt, men lad hende selv klare det!
Det skal nok gå. Fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Astma
Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.
Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...