Annonce

Annonce

Brev:

Sov nu bettemand


23. november 2009

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Sov nu bettemand

Kære Helen

Så skriver jeg allerede igen. Tak for din info om fedtstoffer i grød og mos. Jeg var ikke klar over, at man skulle variere brugen af olie og smør. Jeg tillader mig lige et lille tillægsspørgsmål inden jeg kommer til mit egentlige spørgsmål. Der er jo salt i smør, og jeg troede, at man skulle forsøge at holde salt ude af deres kost. Er det bedst at bruge usaltet smør eller hvad?

Nå, men det er sovevaner mit spørgsmål går på. Min søn er fem mdr. om en uge, og han har de sidste tre uger ikke ville sove om aftenen. Førhen lagde vi ham kl 20 - hvilket var rigtig godt, fordi vi virkelig havde behov for lidt kærestetid. Vi har vænnet vores søn til at blive gået i søvn - det vil sige, at vi går rundt og rundt med ham i favnen indtil han sover.

Jeg var meget ulykkelig over, at min amning mislykkedes ret tidligt - så det var meget vigtigt for mig at give ham nærheden og trygheden på andre måder. Men det kan godt være temmelig drænende, når man skal gå rundt med ham i to timer og han protesterer, hvis ...


Annonce

... vi prøver at sætte os ned med ham:-/

I løbet af dagen går det fint med at lægge ham - det er utrolig nemt, og han sover fint ude i barnevognen. Han sover om formiddagen fra ca 9.30 til ca. 12. Han bliver træt igen kl 14 og sover som regel en til to timer. Sidst på eftermiddagen eller først på aftenen tager han tit en powernap.

Det er altså aftnerne, der er problemet. De sidste tre uger har han ikke været til at få til at sove før ved 23-tiden - eller senere - er det ok eller hvad? Vi har prøvet at lege, bade, synge eller bare skabe helt ro omkring ham. Men der er ikke noget, der får ham til at overgive sig. Hvis han falder i søvn omkring kl 21 vågner han med et skrig og er lysvågen igen.

Han får stadig kun smagsprøver på grød - er det fordi ham mangler fast føde?? Det er ikke fordi, han spiser store mængder mælk - men kan de blive trætte af mælken og mangle noget bastant??

I øvrigt er "Babykøkkenet" et fantastisk tiltag, som jeg glæder mig til at gøre brug af:-)

Bedste hilsner

Asbjørns mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Vække for drømmeflaske?

Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex

Gråd og børn

Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce