Svar: Boel-prøve?
Kære Rikke
Dejligt at høre at du via babykøkkenet fandt ud af det med rugbrødsbjælkerne - det er jo netop idéen, for nogle ting kan man ikke forklare, det er man nødt til at vise :)
BOEL står for Blik Orienteret Efter Lyd. Og når sundhedsplejersken laver boelprøve på barnet så bruger hun en rød træstang (griberen), 4 små lydgivere lavet i sølv (bjælder og klokker), en sølvmobile og en lygte.
Hvis sundhedsplejersken observerer at barnet ikke reagerer alderssvarende ved boelprøven, så kan hun enten give forældrene en vejledning i, hvordan de f.eks. kan hjælpe deres barn, men sundhedsplejersken kan også henvise barnet til en læge eller andre behandlere alt efter hvad problemet er.
BOEL prøven er mere en 'kontakt-prøve' end en høreprøve og i de fleste kommuner laves BOEL prøven slet ikke mere - efter at man har indført at øre-screene alle børn ved fødslen, har mange kommuner vurderet, at man som sundhedsplejerske godt kan vurdere barnets ...
... kontakt uden at udføre en egentlig BOEL prøve.
Men nu har I jo fået den lavet og da jeres dreng ikke har reageret på bjælden, så synes jeg det er relevant at få hans ører set efter hos en ørelæge. Man kan naturligvis sige, at hvis I havde boet i en kommune hvor man slet ikke lavede BOEL prøven mere, så havde I aldrig oplevet det som et problem, men nu har han fået den lavet og så synes jeg også man er nødt til at forholde sig til resultatet og reagerer på det den har vist - ellers var der jo ingen grund til at lave prøven ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Din dreng er dog kun 7 måneder gammel, så du kunne evt. kontakte den pågældende sundhedsplejerske og spørge om hun kunne komme og gentage prøven om 2-3 uger for at se om der er forskel - det kan der nemlig godt være. Men ellers så er det jo fint at ringe til en ørelæge. Du behøver ikke henvisning og i princippet tænker jeg at det er bedre at undersøge en gang for meget end en gang for lidt :)
Rigtig meget held og lykke med det :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Trøske
Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.
Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.