Annonce

Annonce

Svar: Føtal doppler spørgsmål


22. november 2009

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære ML

Tillykke tillykke - hvor er det dog fantastisk dejligt at du venter dig igen :)

En moderkagebiopsi laves ved at man med en tynd nål stikker ind i moderkagen gennem dit maveskind. Det kræver normalt ingen forberedelse og man bruger normalt ingen bedøvelse. Det tager et kort øjeblik, så er det overstået.

Man kan godt blive lidt øm på indstiksstedet og nogle kvinder oplever også at få lidt sammentrækninger af livmoderen - lidt milde plukveer det første døgn - herefter forsvinder de dog igen. Nogle kvinder får også lidt pletblødning, men det er ikke alle.

Der er en risiko ved at få foretaget både moderkageprøve og fostervandsprøve - man siger at risikoen for abort er på 0,5-1 % og det varer faktisk et par uger før risikoen er væk ...

Med hensyn til brug af en baby-watcher ultralydsdoppler, så burde der ikke være nogen fare forbundet med dette. Det er som den metode jordemødre og læger bruger, når de vil lytte efter barnets hjertelyd til diverse graviditetsundersøgelser.

Jeg synes dog du skal overveje hvorfor du ...


Annonce

... gerne vil have en sådan. Jeg kan godt forstå du synes det er fascinerende at kunne høre den lilles hjerte slå og det vil også være rigtig sjovt for storesøster at kunne høre den lille i maven, men du skal passe på at du ikke bliver så fokuseret på hjerteslag og om hjerterytmen nu ligger hvor den skal osv. så det pludselig bliver 'en sygdom' at være gravid. Du skal tænke på at hjerteslaget hos barnet i maven kan og vil reagerer naturlig på om du er stresset, ked af det, slapper af, går meget omkring eller ligger og hviler dig. Når barnet bevæger sig i maven, så vil hjerteslagene naturligt øges og når barnet så atter slapper lidt af, så falder de til normalområdet igen.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal derfor overveje om det vil give dig større ro, at kunne følge barnets hjerteslag når og hvor som helst, eller om det derimod vil kunne gøre dig mere urolig - for hvad nu hvis du lige måler der hvor barnet slår ekstra mange koldbøtter og tallet derfor er højt? :)

Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt videre, rigtig meget held og lykke med det hele fortsat.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce