Annonce

Annonce

Svar: Føtal doppler spørgsmål


22. november 2009

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære ML

Tillykke tillykke - hvor er det dog fantastisk dejligt at du venter dig igen :)

En moderkagebiopsi laves ved at man med en tynd nål stikker ind i moderkagen gennem dit maveskind. Det kræver normalt ingen forberedelse og man bruger normalt ingen bedøvelse. Det tager et kort øjeblik, så er det overstået.

Man kan godt blive lidt øm på indstiksstedet og nogle kvinder oplever også at få lidt sammentrækninger af livmoderen - lidt milde plukveer det første døgn - herefter forsvinder de dog igen. Nogle kvinder får også lidt pletblødning, men det er ikke alle.

Der er en risiko ved at få foretaget både moderkageprøve og fostervandsprøve - man siger at risikoen for abort er på 0,5-1 % og det varer faktisk et par uger før risikoen er væk ...

Med hensyn til brug af en baby-watcher ultralydsdoppler, så burde der ikke være nogen fare forbundet med dette. Det er som den metode jordemødre og læger bruger, når de vil lytte efter barnets hjertelyd til diverse graviditetsundersøgelser.

Jeg synes dog du skal overveje hvorfor du ...


Annonce

... gerne vil have en sådan. Jeg kan godt forstå du synes det er fascinerende at kunne høre den lilles hjerte slå og det vil også være rigtig sjovt for storesøster at kunne høre den lille i maven, men du skal passe på at du ikke bliver så fokuseret på hjerteslag og om hjerterytmen nu ligger hvor den skal osv. så det pludselig bliver 'en sygdom' at være gravid. Du skal tænke på at hjerteslaget hos barnet i maven kan og vil reagerer naturlig på om du er stresset, ked af det, slapper af, går meget omkring eller ligger og hviler dig. Når barnet bevæger sig i maven, så vil hjerteslagene naturligt øges og når barnet så atter slapper lidt af, så falder de til normalområdet igen.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal derfor overveje om det vil give dig større ro, at kunne følge barnets hjerteslag når og hvor som helst, eller om det derimod vil kunne gøre dig mere urolig - for hvad nu hvis du lige måler der hvor barnet slår ekstra mange koldbøtter og tallet derfor er højt? :)

Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt videre, rigtig meget held og lykke med det hele fortsat.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Igen må jeg ty til dig som fantastisk hjælper og rådgiver.

Min skønne søn på 11 måneder skal starte i dagpleje i morgen og jeg er virkelig i krig med mine følelser.

Øv altså. Helen, jeg har virkelig brug for et ærligt råd og jeg har brug for at få sat sindet lidt på lavt blus.

Mange kærlige hilsner
Mor til dreng på 11 måneder


Annonce