Svar: Bæresele til ryggen
Hej med dig
Når børn er 9 måneder gamle, må de naturligvis gerne sidde i længere tid - barnet sidder jo naturligt på gulvet, i sin høje stol, på cykelstolen osv. og tåler at sidde i længere tid end de mindre børn gør.
Børn sidder også anderledes i en slynge end i en bæresele, som du selv er inde på. Forskellen er at i en bæresele, vil hele barnets vægt ofte hvile på et smalt bærestykke mellem barnets ben og barnet sidder meget ret op og ned. I en slynge, vil barnet som du beskriver ofte have støtte under både numse og lår og der er således ikke samme pres på barnets rygsøjle. Slyngen støtter altså barnet bedre og derfor kan barnet bæres længere tid af gangen i en slynge.
Samtidig har en slynge også den mulighed, at den ofte kan bruges forskelligt, så du får mulighed for at lave lidt varieret vægtfordeling. Slyngen fordeler ofte barnets vægt på hele skulder og rygparti, hvor og man får ikke samme pres på ryggen som hvis man bærer f.eks. en rygsæk. Derudover kan nogle slynger bruges både på ryggen, ...
... på maven og man kan bære barnet hen over sin hofte og det kan være rart at kunne lave disse stillingsskift både for barnet og den der bærer.
MEN, da I skal på vandretur skal du naturligvis overveje hvad model der vil passe bedst til formålet og min umiddelbare tanke er at ingen af de slynger eller seler som du lige umiddelbart nævner støtter særlig meget op omkring nakke og hoved og jeg tænker, at du skal være opmærksom på at din dreng naturligt nok vil falde i søvn, når I er ude at vandre og du skal derfor sikre dig at bære ham i noget, som han kan sidde og sove i og hvor hans hoved får den nødvendige støtte, så han ikke sidder og 'dingler' - forstå mig ret :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så hvis I virkelig skal ud at trave, så var det måske en idé at se jer om efter en rigtig bærestol, lavet til formålet. De findes med både solskygge og "bagspejl", så den der bærer kan holde øje med barnet på ryggen og med sæde og ryg der er formet til god støtte til barnet på rejsen.
Håber dette måske er en idé for jer - rigtig god rejse :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.