Svar: Sover hun for meget? - 0 mdr.
Kære Karoline
Tillykke med den lille pige - dejligt at høre at blodprøverne på gulsot nu er nedadgående og at lillepigen er begyndt at øge sin vægt :)
Det er rigtigt at spædbørn kan sove rigtig meget og det skal de naturligvis have lov til, men det er samtidig meget vigtigt ikke bare at lade dem sove fra det hele men netop sikre sig at de får mad nok. Spædbørn har jo ikke naturligt fornemmelsen af hvad det vil sige at være mæt og være sulten og hvis de så samtidig er lidt sløvede af gulsot eller andet, så er det vigtigt at 'holde dem lidt til ilden' :)
Som udgangspunkt må lillepigen godt sove 5 timer i et stræk - hvis hun gør det om natten, fordi det er der I begge har mest brug for det - det er altså bedre for alle at hun sover sine 5 timer mellem kl. 23 og 04 i stedet for kl. 12-17 i dagtimerne. Det er jo også vigtigt at I stille og roligt kommer ind i en rytme, hvor hun lærer at det er om dagen man er mest aktiv og vågen og om natten, man er mindre aktiv og sovende. Men hvis hun sover meget længe stræk om natten så skal du naturligvis sikre hende hyppigere måltider i dagtimerne.
Når du ammer hende, så er det super vigtigt at det ikke bliver for 'søvndyssende' - forstå mig ret. Hvis du har en stor barm og en meget ...
... varm favn, så vil hun efter korte sut meget hurtigt blive lullet i søvn. Derfor er det vigtigt at du forsøger ikke at putte hende for meget når hun skal ammes, men forsøger at lægge hende til uden for mange tæpper, svøb osv. og prøver at 'åbne lidt op' i favnen, så der kommer luft til :)
Det er også en god idé at du nusser hendes hovedbund, trykker hende lidt under tæerne, i håndfladen osv. når hun spiser, så hun ikke får lov til at falde i søvn ved brystet, men holdes igang.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan også med fordel lægge en skiftning ind imellem amningerne netop for at vække hende lidt mere. Du kan således amme hende fra det ene bryst, når hun vågner af en lur, skifte hende og amme fra modsatte side inden hun puttes igen - eller du kan, hvis du oplever at hun ikke har spist nok på brystet i en omgang, skifte hende og lægge hende til samme side igen. Gør du dette, så er det dog en rigtig god idé at skifte ammestilling, så du f.eks. lægger hende til i den traditionelle stilling til at starte med, hvor hun ligger i din favn, skifter hende og så lægger hende til i tvillingestillingen efterfølgende. Det kan hjælpe hende til at stimulere og få tømt dit bryst bedre.
Jeg håber du kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke med hende :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Vådservietter baby
Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.
Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.
Overvej også, om...
Graviditet uden for livmoderen
Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.
Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.
Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.