Annonce

Annonce

Brev:

Skrig og skrål hver aften


18. november 2009

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Skrig og skrål hver aften

Hej Helen

Mit spørgsmål går på hvordan vi kan undgå skrig og skrål hver aften ved sengetid.

Min datter på 3 mdr har siden hun blev 2 uger skreget meget. Vi har været igennem alt tænkeligt - zoneterapeut, kiropraktor osv uden den store hjælp. Hun skriger ikke længere fra eftermiddag til midnat, men nu "kun" hver aften når vi forsøger at lægge hende til at sove.

Hun er begyndt at sove ok om dagen. Jeg ligger hende i liften med et klæde over liften og vugger hende kort. Hun falder hurtig i søvn og jeg lægger hende ud i barnevognen. Ved at det er en dårlig vane med at vugge liften, men det er det der virker lige nu. Om aften forsøger vi samme teknik, men der vil hun ikke og begynder at skrige uafbrudt til vi giver op.

Jeg har fulgt min sundhedsplejerskes råd om at give hende bad, massage osv ved 19 tiden eller lidt før. Nogen gange kan det lykkes at få hende til at sove hvis jeg kan amme hende i søvn men hvis hun ikke vil sutte eller hvis hun ikke falder i søvn ved brystet er hun ...


Annonce

... umulig at få til at falde i søvn på trods af at hun virker træt. Når hun falder i søvn vågner hun enten i det jeg lægger hende eller max 20 min efter og vil ikke sove igen. Jeg opgiver efter en masse skrigeri og tager hende med ind i stuen hvor hun stopper med at græde. Vi hygger lidt til hun igen virker træt ved ca 20-2030 tiden. Men også her er det næsten en umulig opgave.

Hun skriger sig selv i søvn ved 21.30-22 tiden. Det er umulig bare at ligge hende for sig selv i sengen da hun straks begynder at skrige. Hun vil ingenting. Har prøvet alt. Ville ønske at jeg ikke skulle vugge, tysse og vandre rundt med hende. Ved bare ikke hvordan jeg skal få hende til at falde i søvn uden skrig og skrål. Har også forsøgt at gå op med hende før hun viser træthed med samme resultat. Hun bruger ikke sut trods utallige forsøg. Har forsøgt med en nusseklud men hun bliver vred når jeg lægger noget op til hendes hoved. Forsøger at æde den og begynder at skrige lidt efter.

På forhånd tak - den desperate mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annonce