Brev:
Klynker og pylrer
Hej Helen.
Jeg har haft skrevet et par gange ang. problemer med at sove i dagplejen, hvilket gik os rigtig meget på ... Nu tror jeg vi har "løst" problemet - i hvert fald er der ikke problemer på den konto længere.
Vi blev enige om at skære den ene middagslur væk om formiddagen - da han også begyndte at blive svær at få til at sove derhjemme. I stedet er han nu vågen indtil lige efter frokost, hvor han til gengæld derefter sover 2-3 timer - typisk fra 12 og til 14.15. Og han har faktisk gjort det hver dag uden undtagelse. Ekstra bonus er også at han er så træt om aftenen når han kommer i seng - typisk omkring kl. 19.15, at han sover med det samme.
Så det er bare det bedste vi har gjort :)
Jeg har dog et nyt spørgsmål til dig, for vores lille familie er ved at være hårdt prøvede på den konto.
Vores Oskar er generelt en glad dreng - nysgerrig og med gå på mod. Det sidste beviser han lige nu, hvor han stædigt går ca. 10 skridt alene - falder og straks rejser sig igen. Det giver nogle knubs en gang imellem .....
Men i week-enderne og om eftermiddagen bruger han meget af sin tid på at klynke - græde og virke utilfreds. Vores dagplejemor siger at han altid er glad når han er hos hende. Derfor forstår vi ikke hvad der sker.
Det har i virkeligheden stået på i ca. 4 måneder, men blevet værre her på det sidste. Både far og mor er efterhånden ved at gå op i limningen. Vi føler at han "stjæler" så meget tid, hvor vi skal trøste og finde ud af hvad der i vejen. Storebror på 9 år flygter ind i et andet værelse, for han er efterhånden også ved at være træt af det. Selv om han virkelig elsker sin lillebror over alt.
Det underlige er, at han kan være glad og fro det ene øjeblik, for pludselig at blive ked af det - og enten begynde og græde eller klynke. Vi synes vi er obs på at han får nok at spise og drikke, at han ikke går med fyldt ble, og at han er beskæftiget. Og når han sover cirka 2-2½ timer til middag, så burde han vel heller ikke være træt.
Det eneste jeg kan komme i tanke om ...
... kunne have noget at sige, er at han vågner meget tidligt om morgenen. Den er sjældent mere end 05.30 før han er klar.
Dvs. at han sover gennemsnitligt ca. 10 - 10½ time om natten, hvilket vel er ok for hans alder(?) - men jeg synes måske at han har haft en meget lang dag, når han når hen på eftermiddagen.
Kan man gøre noget for at rykke hans rytme - vi har prøvet at lægge ham en halv times tid senere i seng - men med det resultet at han ikke sover helt så godt og stadig vågner på samme tidspunkt.
Generelt har han sovet godt om natten, men her på det sidste har han været vågen nogle gange hvor han græder og græder og er utrøstelig. Det lykkedes altid at få ham til at sove igen - nogen gange har vi ro resten af natten, andre gange ligger han og klynker og smågræder i søvne.
Helen, jeg ved godt at det er hårdt arbejde at have en lille, men jeg ville aldrig være det foruden.
Men helt ærlig, så er meget af glæden ved at have fået en lille gået fløjten her på det sidste. Især min mand, som ellers er verdens bedste far, har svært ved at klare det.
Han er mentalt træt og opgivende og føler sig "fanget" i vores nye rolle.
Jeg er tilbøjelig til ofte at give ham ret og kan slet ikke forstå at det er så anderledes denne gang. Vores første dreng var altid glad og meget sjældent ked af det, da han var i den alder.
Det er måske derfor vi har så svært ved at tackle denne nye og uventede situation. Men stadig synes jeg jo ikke at han burde være så ked hele tiden. Og den klynken går igennem marv og ben.
Det er noget andet når han bare græder fordi han er faldet eller fordi der er noget der går ondt. Så ved man i det mindste hvorfor ......
Har du nogen idé om hvad der kan være med ham/os og evt. forslag til hvad vi kan gøre for at lette hverdagen? Vi er kede af at vi er kommet i den situation hvor vi kører på reserven hver dag og næsten er lettede hver gang vi kan aflevere ham i dagplejen. Det er jo helt forfærdeligt...
På forhånd tak, og tak for din fantastiske brevkasse:)
Oskars mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...