Brev:
Nattesøvn...
Kære Helen,
Vores søn Mikkel er nu 9,5 måned, og vi har de sidste par uger bøvlet en del med nattesøvnen... Han kommer i seng omkring kl. 19.30 og falder hurtigt i søvn, men han er nu begyndt at vågne MANGE gange i løbet af natten. I nat var det helt slemt, og han vågnede for hver time - Pyh!
Normalt plejer han at vågne omkring midnat, hvor jeg ammer ham, og så sover han videre til omkring kl. 4-5 stykker, hvor jeg ammer igen. Han plejer så at blive inde i vores seng og putter/sover indtil kl. 7.30, hvor han plejer at vågne. Enkelte gange har han været vågen en ekstra gang i løbet af natten, hvor vi har givet ham en tår vand eller hans sut, og så er han faldet i søvn med det samme igen.
Men nu er det altså oftere og oftere han vågner i løbet af natten. Og tit er det ikke nok bare at give ham sutten eller en tår vand, men vi er i stedet nødt til at tage ham op, og i flere tilfælde har jeg været nødt til at amme ham, for at få ham til at falde til ro igen. Det er også lige som om, at det kun er mig, der kan trøste ham - far som jo ellers går hjemme på barsel duer ikke om natten...
Mikkel har hostet en del de sidste to uger. Mest om natten. Han hoster nogen gange så meget, at han næsten ikke kan få ...
... luft. Og jeg kan også høre, at det nogen gange er dét som vækker ham. Men vi har været hos lægen, som tjekkede alt muligt, og hun sagde, at der ikke var noget at se (hverken ørerne, lungebetændelse, influenza, astma osv.). Hun sagde, at vi bare skulle vente en uges tid og se, om det ikke går væk af sig selv...
Nå, men mit spørgsmål til dig er jo så, hvad skyldes de mange natteopvågninger, og hvad kan vi gøre ved det? Er det simpelthen bare en periode vi skal igennem (jeg tænker f.eks. seperationsfase), eller er det noget vi kan gøre for at få en bedre nattesøvn igen?
Jeg tænker jo også lidt på, at jeg i løbet af den næste måneds tid gerne ville droppe en amning eller to (lige nu ammer jeg kl. 19.30 inden han bliver puttet, kl. 23.30 og kl. 4.30). Men lige nu kan jeg ikke helt se, hvordan vi skal få ham til at falde til ro uden amning midt nat...
Han spiser rigtig flot i løbet af dagen (han spiser ALT), er en rigtig glad dreng, som trives og som lige har lært at sidde helt selv og er begyndt at ville stå op og kravle/møvre sig frem. Størrelsesmæssigt ligger han lige i midten af kurven med 9,2 kg. og 74 cm.
Håber ikke at mit brev blev for rodet ;o) Glæder mig til at høre fra dig.
Kærlig hilsen
Karina
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.