Annonce

Annonce

Brev:

Ammestop og falde i søvn alene


13. november 2009

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Ammestop og falde i søvn alene

Hej Helen

Min Anna vokser og bliver en selvstændig lille dame. Det er et privilegie at få lov til at opleve. Hun er startet i vuggestue og trives storartet blandt de andre børn og de meget dygtige pædagoger. Hun er for det meste glad, hun går flot, kravler i alle møbler, danser og siger hej og bah og muh. Så jeg er en glad og stolt mor.

Men måske har jeg også været lidt for blød eller også har vi bare hygget os for meget. Anna falder nemlig stadig i søvn i min favn, ved at jeg ammer hende. Jeg ammer hende kun denne ene gang i døgnet og det accepterer hun fint. I vuggestuen falder hun let i søvn ved at pædagogerne lægger hende i barnevognen - herhjemme skal der gåes lidt først. Men om aftenen kræves der altså en favn og et bryst. Nogle aftener er hun væk i løbet af 15 min og andre gange tager det en time, hvor nu ligger og sutter og bliver ked af det (eller sur?) hvis jeg tager brystet fra hende. Hun nærmer sig 15 mdr. og vi synes efterhånden at hun godt kunne vænnes fra og lære at sove selv.

Det medfører dog en masse spørgsmål fra mig. For hvordan gør vi det bedst? Og uden for megen gråd? Jeg ved godt, at det ikke kan ...


Annonce

... undgåes, at Anna bliver ked af det, men jeg vil gerne vide, hvordan vi gør det mest nænsomt. Skal vi tage både brystet og favnen fra hende på en gang, eller skal vi opdele det? Og hvordan vænner jeg hende bedst fra?

Det der bekymrer mig mest er dog at få hende til at falde i søvn i egen seng. Jeg ved ganske enkelt ikke hvordan jeg skal gribe det an. Min sundhedsplejerske siger, at jeg skal starte med at sidder lidt med en bog og falde til ro, så putte hende, synge en sang og sige godnat. Og så gå for at vende tilbage efter et par minutter. Men hvad hvis hun græder, når jeg går? Må jeg blive inde hos hende? og må jeg tage hende op og trøste eller er det bedst t hun bliver i sengen. Jeg er jo heller ikke ude på at forvirre hende.

Jeg er helt sikker på, at hun ikke vil blive liggende. Er det ok at hun står op og græder, eller skal jeg blive ved med at lægge hende ned? Så har jeg også læst, at barnet ikke må græde sig i søvn. Men kan jeg undgå det, når jeg ikke kan tage hende op og trøste hende - hun vil ganske sikkert græde, når jeg lægger hende igen.

Jeg håber, du har et par gode råd eller en manual til mig:)

Kærlig hilsen
Annas mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2

Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far

Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annonce