Brev:
Bekymret over H1N1
Hej igen Helen.
Jeg vil høre din mening om hvordan man skal forholde sig hvis en i vores lille familie bliver smittet med H1N1, altså hvis det er faderen eller jeg selv. Vi har talt om det og tænker hvad andre familier gør, og hvad der bliver anbefalet.
Jeg er fuldt opdateret med retningslinjerne for sygdommen og hvordan man ellers skal forholde sig, og har læst næsten for meget på SST hjemmeside, men jeg har brug for dit råd.
Som du måske ved fra tidligere har jeg i kølvandet på en temlig ubehagelig fødsel kæmpet med sygdomsangst, især overfor min datter, så du kan måske forestille dig hvor bekymret og bange jeg er for denne sygdom. Jeg har talt med egen læge, der ikke just tager mine bekymringer alvorligt, da han synes hele denne polemik omkring sygdommen er noget "fis" som han siger. Så jeg søger beroligelse via min terapeut, hvilket jo til dels hjælper, men desværre er bekymringerne der stadig.
Mit spørgsmål til dig er således om faderen eller hvis det er mig, der smittes ...
... først på en eller anden måde skal isoleres fra min datter eller om det er lige meget, da jeg har hørt, at der alligevel så er så stor risiko for, at de andre i familien allerede er smittede. En børnelæge har fortalt mig, at man ikke længere giver forebyggende tamiflu medmindre man er i risikogruppen, så er sagen så i virkligheden, at man "bare bliver hjemme" og smitter resten af familien hvis uheldet er ude?
Vores situation er pt. at vores datter har orlov fra vuggestue netop pga. min angst for denne sygdom, og så har vi valgt at jeg i en periode er hjemmegående og hygge mig med min datter. Jeg skal dog starte i arbejde igen i midten af december, og der frygter jeg den øgede risiko for at smitte (er jo sygeplejerske) - da jeg nok ikke kan få vaccinen før til januar. Vores datter bliver passet i hjemmet til slut januar.
Det er utroligt hvilke bekymringer, der kan udvikles af en ubehagelig fødsel ;-)
Jeg håber på, at du kan berolige mig lidt ;-)
Mange hilsner fra den bekymrede mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...
Viden om børn:
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.