Svar: Madrytme
Kære M
Det er en meget fin plan for dagen du har lige nu og det lyder også som om at det fungerer godt :)
De 600-700ml mme dagligt alt incl er rigtig fint og jeg vil anbefale dig at bibeholde dette lidt endnu. Jeg synes derfor ikke du skal gå ind og erstatte nogen af flaskerne på nuværende tidspunkt med grød eller mos.
I stedet kan du supplere og give variation ved at tilbyde mere og mere rigtig mad, mad med bid i, mad der tager udgangspunkt i den mad I andre spiser. Det er her rigtig fint at du allerede er begyndt med rugbrødshapsere og du må gerne variere den smørbare pålæg ekstra, ved f.eks. at bruge smørbart fiskepålæg. Det kan være makrel, tun, torskerogn, sildepostej eller lignende.
Grøntsagsmos skal han fortsat have og det er fint at supplere med mos fra glas. Du må gerne begynde at give ham ris, det giver også mere bid til mosen og du må også gerne give ham pasta. Det du skal være opmærksom på med pasta er at de fleste pastatyper er lavet med hvede og indeholder derfor gluten. Han må gerne få det med den alder han har, men skal naturligvis ikke kun spise pasta :) ...
...
Hvis du laver retter som lasagne, pasta med kødsovs, boller i karry eller lignende, hvor der er hakket kød og sovs med i retten, så kan han sagtens tilbydes dette.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hans uro om natten skyldes sandsynligvis at han er begyndt at bruge sig selv lidt mere fysisk. Han får sig lagt i nogle stillinger som han endnu ikke mestrer at komme væk fra og vågner op fordi han har brug for stillingsskift og hjælp til at komme videre i søvnen. Han drømmer måske også mere lidt i øjeblikket, fordi han udvikler sig meget og er mere og mere opmærksom på verden omkring sig.
Prøv om du kan undgå at putte sutten i munden på ham hver gang han vågner, men se om du kan putte ham med en klud eller lignende, som giver ham tryghed men som ikke betyder at den skal være i munden for at sove. Han vil naturligt tabe sutten når han sover og kroppens muskler slapper af og det er en rigtig dum vane at få lært ham kun at sove med sutten i munden. Så risikerer du at ligge med det ene ben ud af sengen for at give sut hver time - de næste mange måneder frem ...
Håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte