Svar: Hvilke putteritualer
Kære M
Et putteritual er i princippet de ting man normalt gør, for at foreberede barnet på at det snart er sengetid. Ofte starter det med at barnet får mad, mælk, bliver badet, får nattøj på og ofte mælk igen og herefter puttes barnet så til lur. Det er altså helt almindelige hverdagsting, som man gør naturligt.
I forhold til din drengs alder, så vil nogle børn have brug for at man hjælper dem til fysisk ro, når de skal sove. Det kan være at sidde hos dem, lægge en hånd på deres brystkasse, holde dem i hænderne, - nogle gange falder de bedst i søvn på maven og det er helt fint og okay.
Nogle børn har også brug for en sut, en sutteklud, beroligende ord, måske en lille sang eller melodi der nynnes igen og igen, så barnet både hører og mærker ...
... at man er der.
Andre børn falder fint i søvn som jeres dreng, uden større problemer og det er super. Man skal i princippet ikke ændre noget, når tingene fungerer :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er ingen grund til at give ham en afhængighed af noget, som han ikke behøver, men du kan overveje om han sammen med sin flaske, skal have en klud at putte med, som du så lader ligge hos ham, når han sover. Den kan være en god erstatning når han på et tidspunkt ikke længere har behov for flaske og hvis du kan introducere den allerede nu og gøre ham glad ved den substitut, så kan det lette overgangen til søvnen senere.
Men som udgangspunkt lyder det du fortæller meget fint og så længe det fungerer er det godt :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.