Svar: Gravid og influenza A
Kære Lisa
Hvor er det dejligt at du er gravid, et stort tillykke med det :)
Sundhedsstyrelsen anbefaler gravide, som tilhører en risikogruppe, at blive vaccineret. Man kan blive vaccineret helt tidligt i graviditeten og hele graviditeten frem. Ifølge Lægemiddelstyrelsen skulle der ikke være noget, som umiddelbart tyder på at vaccination af gravide giver øget risiko for misdannelser, hvilket normalt at den bekymring man som gravid har, når man overvejer om man skal lade sig vaccinere.
Det er generelt vigtigt at undgå virusinfektion gennem hele graviditeten - det gælder alle infektionssygdomme og altså ikke kun influenza. Som gravid bør man derfor være særligt opmærksom på sin håndhygiejne og så vidt muligt undgå kontakt med syge mennesker ...
Man hører til risikogruppen, hvis man:
- Har Lungesygdomme og nedsat lungefunktion
- Har Hjerte- og karsygdomme, samt blodsygdomme
- Har sukkersyge, især med komplicerede hjerte- eller nyresygdom eller andre senfølger af diabetes.
- Har medfødte eller erhvervede immundefekter, herunder f.eks. HIV-smittede
- Har en Neuromuskulær sygdom med påvirket respiration eller nedsat hostekraft
- Har kronisk lever- eller nyresvigt
- Er ...
... svært overvægtig (BMI over 40)
- Har andre sygdomme, hvor egen læge vurdere, at influenza kan udgøre en alvorlig sundhedsrisiko - f.eks. hvis man har gentagende lunge infektioner.
Det vil være helt relevant at du taler med lægen om, hvorvidt du bør blive vaccineret med det arbejde du har. Du er jo udsat for smitte - men igen, også andre former for infektion end lige influenza og som du skriver, så er du måske 'godt hærdet' :) Det er lægen der er bedst til at vurdere situationen og du skal jo lære ham/hende at kende før eller siden :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan læse meget mere om Influenza A H1N1 på sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk. Der er her ansatte som hele tiden følger influenza og ud fra dette giver nye råd og anbefalinger.
Med hensyn til graviditetssymptomer, så kan det være vidt forskellige fra barn til barn. Fuldstændig ligesom børnene også ofte er forskellige :) At du ikke har kvalme, og voldsomme brystspændinger må du bare glæde dig over ... Brystspændingerne er måske lidt mindre denne gange, fordi de har været 'spændt ud' før ... og måske er det hele anderledes end sidst, fordi det er en dreng denne gang ...
Ro på, håber du hermed er hjulpet lidt videre på vej, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Viden om børn:
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.