Brev:
Hvordan kommer vi videre?
Kære Helen
Du har tidligere hørt en del om vores madproblemer hos vores lille dreng. Det er heldigvis blevet bedre og han protesterer ikke længere over flasken. Mælkemængden er steget lidt og det går også bedre med skeen.
Nu ser det sådan ud:
Morgen 7.30-8 vågner og får en tår vand
Morgen 8-9: flaske
Puttes til lur ca kl. 9.30
Frokost 12-12.30: grød af majsmel el. boghvedemel (med frugtmos) + vand efterfulgt af flaske
Puttes til lur ca. 14.00
Eftermiddag ca. 16.30: grøntsagsmos + vand efterfulgt af flaske
Sen eftermiddag/tidlig aften: lille lur
Aften ca. 20.30: flaske
Jeg synes vores rutine fungerer godt og han er en tilfreds lille fyr. Han spiser ca 1 dl pr. skemåltid og den samlede mælkemængde er ca 800 ml. Det er jo ganske fint. Han får d-dråber og jern (han er jo lidt præmatur) til frokost. Hans vægt er stagneret, men det er ok siger lægen.
Men nu bliver han snart ½ år og vi skulle jo gerne i gang med et lidt mere udvidet madsortiment. Jeg ved bare ikke hvordan vi skal starte.
Problemet er at han fortsat kaster op. Vi har nogenlunde styr på mælken, men skemaden ryger ofte op igen. Jeg har prøvet langsomt at give maden mere struktur, men det er som om det sætter sig fast i halsen på ham. Grød af hirse- eller boghvedeflager går ikke og jeg bruger ca halv mængde af melet til den øvrige grød. ...
... Grøntsagsmos skal blendes grundigt og tilsættes godt med MME. Alt skal have konsistens som yoghurt eller kan han ikke få det ned. Og alligevel får han tit opkastfornemmelser under måltiderne. Jeg giver ham meget små skefulde og giver ham tid til at synke maden, men lige meget hjælper det. Nogle dage er værre end andre.
Han virker fortsat ikke særlig interesseret i mad og giver kun svagt udtryk for sult. Nogen gange føler jeg at han kun spiser for min skyld. Og selvom vores rutine fungerer, er der ofte ikke timer nok i døgnet til at nå alle måltider. Tit bliver klokken 21.30 inden han får den sidste flaske hvis det hele har skubbet sig fordi han ikke har gidet spise. Og så er han altså træt. Derfor har vi nok en tendens til at give ham mad inden han selv siger til. Det er jo heller ikke godt…
Hvordan kommer vi videre? Og hvor længe skal mælken være hans primære mad? Kunne vi evt. skære ned på den så der bliver mere plads til anden mad?
Helen, jeg bruger rigtig meget krudt på at kigge på klokken og tælle ml, og i det hele taget fylder maden meget for mig. Det er en ond cirkel og jeg bebrejder mig selv for en del af problemerne. Jeg ville sådan ønske at få en afslappet forhold til hans mad. Det bliver jo ikke nemmere og jeg er bange for at det forplanter sig til når han bliver ældre.
Håber du har et par gode råd.
Hilsen Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!
Mor til Jens på 13 måneder