Brev:
Væskeindtag pr. døgn for baby?
Hej Helen.
Min datter er knap 8½ måned og jeg overvejer at stoppe natamningerne (eller allerhelst bare skære ned til en enkelt gang), da jeg er startet på job igen og synes hun vågner lidt vel hyppigt om natten hendes alder taget i betragtning.
Vi flyttede for 5 uger siden til USA, men jeg vil mene at hun på nuværende tidspunkt har adapteret til den nye tidszone (9 timers tidsforskel)? Jeg er dog lidt tøvende med ammestop, da jeg ikke helt ved, om hun får nok mælk eller væske i det hele taget. Hendes madplan ser således ud:
Vågner ml. 05.30-06.30 og bliver ammet
Ca. kl. 08 får grød med 1-1½ dl MME
Ca. kl 11 får grød med 1-1½ dl MME
Ca kl. 14 får 1 dl blandet (tynd) grøntsags/kød mos evt efterfulgt af ca 1 dl frugtmos
Ca kl. 17 bliver ammet
Ca kl. 18 får 1 dl blandet (tynd) grøntsags/kød mos evt efterfulgt af ca. 1 dl frugtmos
Ca. kl 18.45 bliver ammet og puttet
Vågner kl. ca. 23, kl. ca 02 kl. og kl ca 04 bliver ammet.
Mellem måltiderne får hun gnaveting (f.eks. æblebåde el agurk), men i den forbindelse overstiger ...
... spytsekretionen helt klart et evt væskeindtag :o)
Hun nægter fortsat at drikke MME og drikker kun mellem 50-150 ml vand i løbet af en hel dag, - de fleste dage endda i den lave ende. Er det nok væske (vi bor i Californien, hvor det pt er noget varmere end Danmark)?
- Og er det mulig at træne sin baby til at ”lære klokken”, så hun f.eks kun får tilbudt amning omkring kl. 23 og så igen til morgen? Eller er det for forvirrende for hende at man på nogle tidspunkter får mad om natten og andre gange ikke. I så fald er det måske bedst at stoppe natamningerne helt? Og vil hun i så fald regulere sit væskeindtag til et større indtag om dagen?
Måske skulle jeg sige, at hun ellers er en glad pige, der ser ud til at trives. Hun har en fyldt-til-randen-tisseble om morgenen og da også et par våde bleer i løbet af dagen, men her er de lidt mere gule og heller ikke særlig tunge. Hendes fontanel har en lille anelse af en fordybning men ikke noget tydeligt, hvis man da stadig kan bruge det som pejlemærke i hendes alder?
Ser frem til dit svar og på forhånd tak!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Peanuts og børn
Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, kerner fra vindruer, popcorn, hele rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.
Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og kerner fra vindruer har vist sig at udgøre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.