Brev:
Kan man risikere at han aldrig lærer at sove?
Kære Helen
Søvnen er stadig den helt store udfordring Emil er nu 31 måneder og udvikler sig fint på alle områder. Han er meget langt fremme verbalt og han er en meget empatisk og fintfølende dreng, der er meget obs på sine omgivelser.
Han sover max 2 timer om dagen og det synes vi han skal blive ved med, for han har meget fart på hele dagen og på et tidspunkt i løbet af dagen skal han have noget sammenhængende søvn...
Han puttes ca. kl. 19.30 og der er faste rutiner hver dag. Vi skal sidde hos ham til han sover og det tager samlet ca. 30 min.
Efter ca. 45 min. starter showet. Han vågner, sætter sig op og kan ikke selv sove videre. Vi lægger ham ned og putter dynen om ham, og forsørger så at liste ud med det samme, men nogle gange skal vi blive siddende.. Derefter så er han der flere gange inden vi selv går i seng. Nogle gange tre til fire gange på en ...
... time. Når vi selv går i seng giver vi for det meste op og lægger ham ind i vores soveværelse i en gæsteseng ved siden af vores seng. Resten af natten vågner han også flere gange (mellem 3 og 6 gange) og hver gang skal han hjælpes videre i søvnen).
Vi har konsulteret alle, incl. børnelæge, sundhedsplejerske og kraniosakral terapeut, men ingen kan hjælpe og græd-dig-selv-i søvn metoden vil vi ikke bruge.... så vi har faktisk opgivet at løse det, da det jo har stået på altid!
Det jeg godt vil spørge dig om er, om du har nogen erfaring for, hvornår sådan en som Emil sover mere igennem? Kan det principielt fortsætte altid? Kan han på et tidspunkt af sig selv sove videre eller?
Vi føler os ret magtesløse, da vi ikke har overskuddet til at kæmpe kampe om natten... og det virker som om det er den eneste løsning - udover tålmodighed....
Mange hilsner
Jeanett
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Høj stol til baby
Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.
Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.